Părinți și copiiVezi aceste poze cu iluzii optice atât de reale încât nu o...

Vezi aceste poze cu iluzii optice atât de reale încât nu o să-ţi vină să crezi

Pozele de mai jos conțin iluzii optice atât de realiste încât trebuie să vă concentrați mai atent pentru a putea vedea ceva neregulă cu acestea.

Împotriva gravitației

Imaginea de mai jos este una foarte ciudata, deoarece pare sa sfideze gravitatie, daca e sa ne uitam la pozitiile celor doua persoane. Defapt, nimic nu este anormal in imagine, doar ca aceasta a fost intoarsa cu 90 de grade, producandu-se o iluzie in aer liber.

gravitatie

Baschetbalistul fără cap

Ati mai vazut astfel de iluzii pe site, parca din volei, dar de aceasta data avem de-a face cu un baschetbalist care, la prima vedere, nu are cap. Acest lucru ar fi unul ingrozitor si din fericire avem de-a face cu o simpla iluzie optica, deoarece fotograful a surprins exact momentul cand mingea de baschet era in dreptul capului sportivului, inducandu-ne astfel in eroare pentru cateva clipe.

basketball

Capela din Florența

Capela Medici, cea din fotografia de mai jos, se afla in orasul Florenta. Din prima imagine vom spune ca nu este o cladire prea inalta, ci mai degraba una normala in aceasta privinta. A doua imagine insa ne contrazice, deoarece constructia e cea mai inalta din Florenta si avem de-a face cu o simpla iluzie in aer liber.

capela capela1

3 bărbați

Nimic in neregula ati zice, la imaginea de mai jos, poate pozitia nefireasca a celor 2 barbati mai indepartati. Dar totul are o logica dupa ce priviti a doua imagine si va veti da seama ca avem de-a face cu o iluzie in aer liber, in care totul pare inversat.

barbati barbati1

Cercuri 3D

Imaginea de mai jos este destul de interesanta, deoarece surprinde 2 cercuri 3D, insa doar unul dintre ele este vizibil, insa este construit exact pe acelasi principiu ca cel din planul indepartat, adica doar dintr-un anumit unghi de privire ne putem da seama de existenta unui cerc. Vorbim de o iluzie optica in aer liber.

cercuri

Femeia din copac

Iata ca si in natura putem avea parte de iluzii optice foarte interesante, cum ar fi cea de mai jos, de exemplu. Putem observa trunchiul unui copac ce poate fi asemanat fara probleme cu silueta unei femei.

copac

Ridicarea stâncii

Ridicarea unei stanci nu pare a fi foarte greu pentru barbatul din imagine. Ba mai mult, cu o singura mana el pare sa ridice stanca imensa din imaginea de mai jos. Aceasta este insa doar o iluzie optica in aer liber, bazata pe marimi, deoarece in realitate stanca se afla mult mai departe decat mana barbatului.

stanca

Stâlpul de iluminare

Fotografia de mai jos este una reala, insa nu este ceea ce credeti, deoarece avem de-a face doar cu o iluzie optica in aer liber. Schiorul a fost surprins in timpul saltului sau, dar o pozitionare buna a fotografului si surprinderea momentului potrivit ne fac sa credem ca acesta a aterizat in acel stalp de iluminare.

stalp

Aterizarea avioanelor

Mai jos puteti observa o noua iluzie optica in aer liber surprinsa pe google earth, pe aeroportul din Frankfurt. Dupa cum vedem in imaginea de mai jos, se pare ca 3 avioane vor ateriza unul dupa altul, insa acest lucru nu este posibil, deoarece ele se afla la o distanta mult prea mica si exista riscul ciocnirii.

avioane

Nu te juca cu focul

Zicala populara „nu te juca cu focul” pare sa nu fie valabila si pentru baiatul din imagine, care pare foarte fericit ca poate tine un foc de tabara chiar in palma sa. In realitate insa, acest lucru nu se intampla si avem de-a face doar cu o iluzie in aer liber, deoarece focul de tabara se afla undeva mult mai departe decat mana baiatului.

foc

Sculpturi mașini

Imaginile de mai jos par modificate pe calculator, la prima vedere si asta am crezut si eu pana am citit ca defapt, masinile pe care le vedem sunt sculpturi realizate de un artist britanic care face posibila crearea unei astfel de iluzii in aer liber.

masina masina1 masina2

Parc auto

Avem parte iarasi de o iluzie surprinsa pe google earth destul de ciudata. Este vorba despre o multime de masini, asemanatoare unei armate gata de atac, conduse chiar de un lider. Chiar nu imi pot da seama cum a fost posibila o asemenea iluzie in aer liber.

parc auto

Cadrul bicicletei

Puteti distinge usor in prima poza cadrul unei biciclete, reprezentat de cateva bare vopsite in culoarea galbena. Dupa ce veti privi si celelalte imagini, veti afla ca defapt bicicleta este o constructie realizata din mai multe piese, care, privite doar dintr-un anumit unghi sugereaza ceva.

bicicleta bicicleta1

Statuia vie

Imaginea de mai jos poate fi tradusa in asa maniera incat statuia sa para vie. Observam un barbat care vorbeste la telefon, iar personajul conturat de statuie pare ca trage cu urechea la discutia respectivului, aceasta fiind insa doar o iluzie in aer liber.

statuie

Bărbatul fără ochi

La prima vedere, la o trecere fugitiva peste imaginea de mai jos, nu vom observa nicio neregularitate. Daca insa privim cu putina atentie, vom observa o iluzie optica in aer liber destul de interesanta, deoarece ochii barbatului din imagine sunt complet acoperiti de cele doua microfoane la care acesta vorbeste.

barbat

Iepurele din lemn

O iluzie optica in aer liber de o semnificatie foarte interesanta. Putem observa un iepure adevarat, iar in spatele acestuia un animal identic, insa mult mai mare. Acesta din urma insa nu este o fiinta vie, ci este doar o bucata de lemn care probabil a fost cioplita in asa maniera incat sa se identifice cu un iepure.

iepure

Reflexia lumânării

Veti spune la prima vedere ca se afla 2 lumanari, puse in suporturi, in fata acelei oglinzi, dar realitatea este alta. Este doar o singura lumanare, iar a doua reprezinta reflexia sa. Suportul celei de-a doua a fost asezat perfect astfel incat sa se creeze aceasta iluzie optica.

oglinda

Aspecte ale naturii

Dupa cum probabil ati observat pe acest site, multe firme apeleaza la iluziile optice pentru a se promova, deoarece acestea prind la public. Astfel si firma Veolia s-a gandit sa surprinda cateva iluzii in aer liber destul de interesante, pe care le puteti observa mai jos.

natura natura1

Gardul a rupt copacul

Este oare posibil ca un gard de lemn sa rupa trunchiul unui copac atat de mare ca cel din imagine? In realitate cu siguranta nu, insa datorita iluziilor optice iata ca si acest lucru este posibil. Fotografia de mai jos surprinde un alt copac taiat, dar care se afla in perfecta continuitate cu cel din spatele gardului, creandu-se astfel o iluzie in aer liber.

copacul

Frizura ciudată

Initial, veti spune ca fotografia de mai jos surprinde un asiatic cu o frizura ciudata, foarte mare. Dar totusi asa ceva nu a fost vazut pana acum, iar iluzia optica in aer liber o veti intelege din a doua poza, cand veti descoperi ca afisul din spatele barbatului crea aceasta impresie.

frizura frizura1

Farul

Fotografia de mai jos veti spune ca surprinde un far foarte mic ca dimensiune, deoarece barbatul din imagine doar a ridicat putin mana si a ajuns pe varful acestuia. In realitate insa nu asa stau lucrurile, deoarece aceasta este doar o iluzie bazata pe marimi, barbatul fiind undeva mult mai departe de constructie.

farCapuri mici

Fotografia de mai jos surprinde doua fete care inoata intr-o piscina. Cu toate acestea insa, capurile lor par mult mai mici in comparatie cu restul corpului, dar in realitate ele sunt perfect normale, acest efect fiind produs de apa.

capuri

Omul fără cap

Chiar si o simpla oglinda carata de catre un barbat poate crea o iluzie optica. Mana care se vede este defapt reflexia celei vizibile, iar capul barbatului din imagine nu se vede deoarece este acoperit de fata care nu reflecta a oglinzii. Avem de-a face cu o iluzie in aer liber.

fara cap

Umbra bărbatului

In imaginea de mai jos puteti surprinde umbra unui barbat, dar, daca nu am fi fost foarte atenti, am fi crezut ca avem de-a face cu o fiinta vie, care tine totusi in mana o camera foto. Dar este doar o iluzie in aer liber.

umbra

Model tricou

Fotografia de mai jos veti spune, la prima vedere, ca surprinde un tanar vorbind la telefon si tinand intr-o mana mai multe foi, pe care se poate citi „FedEx”. In realitate insa, nu este vorba despre nicio foaie sau dosar, ci acela este modelul tricoului, cu care va veti lamuri privind a doua imagine.

tricou tricou1

Colțul magazinului

Fotografia de mai jos este una reala si creeaza o iluzie in aer liber destul de interesanta. Imaginea din stanga surprinde coltul unei cladiri, fotografiat din exterior, iar a doua din interior. Veti spune ca linia alba din a doua poza este mai lunga decat cea din prima, dar in realitate ambele linii sunt egale, deoarece este fotografiat acelasi colt, dar din pozitii diferite. Avem de-a face cu o iluzie bazata pe marimi.

magazin

Fântâna arteziană

Daca aveti impresia ca femeia din imagine tuseste sau s-a transformat intr-o fantana ei bine e cam exagerat. Aceasta iluzie optica e realizata doar prin suprapunerea ei peste o simpla fantana arteziana. Iluzia optica se bazeaza pe acest principiu vechi si simplu dar inca eficient, deoarece ne lasa cateva momente pe ganduri.

fantana

Dimensiuni

Un fotograf pe nume Dave Barlow reuseste sa surprinda aceasta imagine de mai jos. Ei bine, vezi spune ca nu e mare lucru. Va pot insa spune faptul ca Obeliscul din fata bisericii nu numai ca nu e de aceeasi inaltime, dar e chiar de aproape 10 ori mai mic. Priviti si a doua imagine si va veti da seama ca e vorba doar de o iluzie optica.

catedrala catedrala1

Accident în fața muzeului

Accident in fata muzeului de arte din Chicago? Ei bine e doar o iluzie optica bine realizata. Cativa artisti s-au gandit sa foloseasca pentru a atrage publicul catre muzeu de o masina cu rulota aduse din parcul de dezmembrari. Au profitat de aceasta si le-au modificat si montata in fata muzeului pentru a crea acest efect fantastic.

muzeu

Baschetbalistul din aeroport

O imagine ce o puteti gasi pe Google Earth, din aeroportul din Munich, Germania, si in care bineinteles se poate observa umbra unui basketbalist. Aceasta fotografie a fost facuta de catre satelit dar dilema este daca de fapt ceea ce vedem in imagine e o umbra sau e altceva. Inca o iluzie optica furnizata de catre satelitii europeni.

baschetbalist

Alegeri în SUA

Aveti in fata dumneavoastra o fotografie din timpul campaniei electorale din S.U.A. unde daca privin mai atent steagul din departare vom spune ca acesta are o problema. Sper ca ati observat triunghiul alb de pe suprafata steagului. Ei bine, e doar o iluzie optica pentru ca acea pata pe care am observat-o e de fapt palaria unei persoane din public venita de fapt pentru sustinerea candidatului sau.

sua

Mers contra vântului

La prima vedere, barbatul din prim planul imaginii de mai jos pare ca se grabeste undeva, mergand contra unui vant puternic, care ii da hainele pe spate. Dar daca ne uitam in jur, vedem ca toti ceilalti oameni sunt normali. Defapt, barbatul imbracat in verde poarta o haina conceputa de asa natura incat sa para batuta de vant. Avem de-a face cu o iluzie in aer liber.

mers

Vopsirea lunii

Fotografia de mai jos surprinde un barbat in timp ce vopseste luna in negru. Dar oare este posibil asa ceva? Cu siguranta nu, dar ceea ce vedem noi mai jos este o simpla iluzie optica in aer liber, bazata pe marimi, iluzie realizata cu ajutorul pozitionarii perfecte a fotografului.

luna

Pasul din pădure

Fotografia de mai jos nu este tocmai una normala, din cate puteti observa. Se pare ca persoana imbracata in mov-negru este gata sa intre cu piciorul in gura fetei din roz. Dar oare este posibil asa ceva? In realitate cu siguranta nu, dar iata ca in cazul unei iluzii in aer liber, bazata pe marimi orice este posibil.

pas

Ridicarea unei pietre imense

Poate oare o femeie sa ridice o asemenea piatra, ca in imaginea de mai jos? In realitate, cu siguranta nu, dar iata ca o pozitionare buna a aparatului de fotografiat ne poate induce in eroare pentru cateva momente, pana sa ne dam seama ca avem de-a face doar cu o iluzie in aer liber.

piatra

Țigara aprinsă din soare

Fotografia de mai jos este una destul de bine gandita, deoarece produce o iluzie optica in aer liber interesanta. Putem observa un barbat care pare sa isi aprinda tigara direct din soare, insa normal ca asa ceva nu este posibil, ci este vorba doar de o pozitionare anume a aparatului de fotografiat.

tigara

La fel de înalți ca turnul Eiffel

Intr-adevar, pare o ciudatenie ca un om sa fie la fel de inalt ce celebrul turn din capitala Frantei. Si chiar asa este, insa datorita iluziilor optice bazate pe marimi iata ca putem vedea si asta. Se poate observa, in ambele fotografii de mai jos, faptul ca, atat femeia, cat si barbatul sunt la fel de inalti sau chiar mai inalti decat turnul Eiffel. In realitate insa, persoanele se afla mult mai departe decat celebra constructie.

eiffel eiffel1

Lumea în mâinile tale

Fotografia de mai jos este una reala si surprinde o femeie care pare ca tine in mana globul lumii. Aceasta este insa doar o iluzie in aer liber bazata pe marimi, deoarece, in realitate, globul este undeva mult mai departe decat mainile femeii, unghiul din care este facuta poza fiind esenta acestei iluzii.

lumea

Fluturii nopții

Desi niciodata nu am observat fluturi zburand in timpul noptii, iata o fotografie care se pare ca dovedeste contrariul. Defapt insa, este doar o iluzie optica in aer liber, deoarece nu avem de-a face cu un roi de fluturi, ci cu mai multe frunze cazute dintr-un copac.

fluturiPeștele invizibil

Trebuie sa va spun din start ca imaginea de mai jos nu a suferit modificari pe calculator, chiar daca nu va vine sa credeti. Avem de-a face cu un peisaj subacvatic, in care putem distinge o gramada de pietre, iar pestele pe care probabil l-ati si observat se ascunde aproape perfect, fiind foarte greu pentru pradatori sa-l identifice. Avem de-a face cu o iluzie in aer liber.

peste

Corpuri mici sau capuri mari?

Corpuri mici sau capuri mari? Cam asta e intrebarea la care ar trebui sa raspundeti uitandu-va la imaginea de mai jos. Dar raspunsul cu siguranta nu se gaseste in intrebare, deoarece in realitate fetele sunt perfect normale, insa corpurile lor se vad mult mai mare in comparatie cu capul din cauza efectului apei. Avem de-a face asadar cu o iluzie in aer liber, bazata pe marimi.

apa

Inelele de la baraj

Fotografia de mai jos este una reala, desi nu pare la prima vedere. Acele inele galbene par ca zboara deasupra barajului, dar in realitate a fost nevoie de foarte multa pricepere, imaginatie si munca pentru realizarea acestora. Dupa ce veti vedea toate imaginile, va veti lamuri despre ce este vorba, si anume o iluzie in aer liber.

babaj baraj1 baraj2 baraj3 baraj4

Silueta de pe Google Earth

Aceasta imagine nu a fost modificata pe calculator si a fost surprinsa in programul Google Earth. Este vorba despre un lac care are forma perfecta a siluetei unui barbat, picioarele fiind insa mai putin vizibile. Lacul de mai jos se afla undeva in Brazilia, mai precis Sao Paulo. Putem vorbi de o iluzie in aer liber.

google earth

Slujbe greșite

Intr-o campanie pentru reprofilarea pe plan profesional a oamenilor o firma isi propune sa realizeze cateva postere 3D pentru a le monta in diferite locatii si pentru a atrage privire trecatorilor si a-i face sa mediteze asupra acestui lucru. Nu, nu e o femeie in interiorul masinii de spalat si nici „baiatul de la pompa”. Dar au un impact de invidiat si arata ca in realitate.

slujba slujba1

Biblioteca de pe trotuar

O biblioteca in mijlocul strazii. Cu siguranta nu poate fi ceea ce pare. Un artist a reusit sa transforme cutiile electrice in adevarate piese de arta ce starnesc curiozitatea trecatorilor. Pictura este atat de realista incat numai la atingere iti poti da seama ca intradevar nu este vorba de o biblioteca adevarata.

biblioteca

Vitrina și rafturile

Chiar si comerciantii se folosesc de efectul iluziilor optice pentru a atrage orice client. Secretul acesteia e faptul ca panoul de prezentare are la ambele capete 2 oglinzi amplasate la 45 de grade fata de strada. Aceste oglinzi dau impresia falsa ca rafturile se continua in partile laterale. In realitate, este doar un singur raft central si 2 oglinzi.

vitrina

Armata americană

O poza din interiorul unui echipaj al fortelor armate americane ar trebui sa ne dea de gandit. Poate fi folosita cu siguranta in scopul manipularii bineinteles a ambelor parti. Daca o taiem iar poza finala e cea din stanga, mass media poate manipula populatia spre ideea cum ca soldatii americani ar fi extrem de duri si ca nu au pic de sensibilitate si onoare. Daca ajunge in varianta din dreapta ne duce cu gandul la cu totul altceva. Asadar trebuie sa fiti de acord ca pana si o simpla poza ce ascunde o iluzie optica poate fi extrem de mult interpretata.

armataGardul ciudat

O imagine de asta data ce cu siguranta va va pune in contradictie cu altcineva. Am fost surprins sa observ ca unii cred ca e o simpla fotografie si ei observa ca e un simplu perete intreg dupa care se afla acea apa curgatoare, in timp ce altii considera ca jumatate din perete e imersat iar completarea ce se vede e de fapt reflexia acestuia la nivelul apei. Aceasta este o iluzie optica in aer liber.

gard

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.