Timp liberMetodele care dau cel mai bun rezultat în vânătoarea porcilor mistreți

Metodele care dau cel mai bun rezultat în vânătoarea porcilor mistreți

Exista mai multe metode prin care porcii mistreti pot fi vanati. De regula, cele mai utilizate feluri de a prinde aceste animale salbatice sunt prin panda sau prin goana. Orice solutie ati alege, este foarte important sa stiti ca este indicat sa impuscati mistretii in torace. De asemenea, nu este bine sa-i ochiti cand ii aveti in bataia pustii din fata, intrucat sunt mult mai greu de nimerit decat daca ati incerca sa-i nimeriti din spate sau din lateral. In acest articole va vom explica mai pe larg cum se poate efectua o vanatoare reusita a mistretilor prin diferite modalitati.

Daca alegeti sa incercati vanatoarea la goana cu gonaci pentru capturarea porcilor mistreti, trebuie sa stiti ca aveti nevoie de oameni experimentati si care sa cunoasca terenul foarte bine. Poate una dintre cele mai folosite metode de a prinde mistretii este prin asezarea a trei linii de vanatori la o distanta de maxim 300 de metri una de alta. In prima dintre aceste linii vor fi asezati incepatorii, in cea de-a doua cei cu o experienta mai mare, iar in ultima linie ii veti plasa pe cei mai experimentati vanatori.

Alternativ, puteti opta pentru vanatoarea la goana, cu caini. Acestia nu trebuie sa aiba dimensiuni foarte mari. Mai mult decat atat, ei au nevoie de un simt olfactiv excelent si de un par des si aspru, care sa le permita sa urmareasca porcii prin desisurile padurii. De indata ce cainii au simtit mistretii, ei vor latra pe loc, iar un vanator trebuie sa se deplaseze in acel loc pentru a impusca vanatul.

Vanatoarea la panda se utilizeaza cel mai adesea in lunile de vara, pe terenurile cultivate cu diferite cereale pe care porcii mistreti pot patrunde. De regula, panda se face pe timp de noapte . De indata ce se observa ca animalele se hranesc, vanatorii se pot apropia de ele, intrucat porcii nu sunt la fel de atenti ca de obicei. Astfel, este mult mai usor sa aveti succes cu  vanatoarea la panda decat cu cea la goana.

Exista mai multe tipuri de vanatoare la panda: panda la hranitoare, panda la scaldatoare, panda la arbori cu fructe sau panda la ramaturi.

vânătoarea porcilor mistreți

Panda la hranitoare are loc pe timp de iarna, intrucat porcii isi procura cu greutate mancare in acest anotimp. Terenul pe care aceasta se va desfasura se va umple cu hrana, iar vanatorii vor incerca sa-si impuste prada atunci cand aceasta se indreapta spre locurile cu momeli. Daca mistretii se vaneaza exact in locurile in care sunt amplasate momelile, atunci acestia se vor teme sa mai calce prin acele locuri, iar captura nu va putea fi una consistenta.

Panda la scaldatoare este utilizata pe timp de zi, atunci cand animalele se intorc in padure, dupa ce au mancat. De regula, o persoana este desemnata sa cerceteze zona intr-un loc suficient de inalt, la aproximativ 50 de metri de scaldatoare.

Panda la arbori cu fructe se realizeaza langa pomi precum merii sau perii padureti. Vanatorii trebuie sa fie excelent camuflati pentru a nu putea fi simtiti sau vazuti de catre mistreti.

In fine, panda la ramaturi este practicata tot pe timp de zi. Este nevoie ca vanatorii sa identifice locurile unde porcii au ramat de curand, intrucat exista posibilitatea ca acestia sa se intoarca la ele.

In cele din urma, mai exista si un ultim tip de vanatoare a porcilor mistreti. Este vorba despre vanatoarea pe urma. Aceasta este utilizata pe timp de iarna. Dimineata, vanatorii se iau dupa urmele animalelor lasate de seara. De indata ce acestea sunt observate, se tinteste la torace, cea mai sigura zona pentru a-i dobori cu succes.

Nu trebuie sa se uite faptul ca mistretii se altereaza relativ repede dupa ce a fost ucis. De aceea, ei trebuie eviscerati imediat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.