DiverseUn bărbat lovește o femeie. Te bagi?

Un bărbat lovește o femeie. Te bagi?

Am discutat adesea chestia asta între bărbați. Ce faci dacă un bărbat lovește o femeie? Unul dintre partenerii de discuție chiar ne-a scos în evidență ceea ce toți gândeam: un bărbat adevărat nu lovește niciodată o femeie sau un copil. Apoi a mai spus ceva, un amănunt important despre ce înseamnă să fii cu adevărat bărbat, pe care vreau să îl împărtășesc cu toți cititorii mei: „Bărbații adevărați nu permit nici altor bărbați să lovească femei sau copii”.

Ce faci dacă un bărbat lovește o femeie? Te bagi? Sper că da…

Îi invit pe toți reprezentanții sexului tare să se alăture în ce scriu acum: ar trebui să demonstrăm că nu tolerăm violența împotriva femeilor. Nu loviți și nu tolerați ca o femeie să fie lovită lângă voi. Femeia pe care o vedeți este abuzată de „bărbatul” ei. Se poate întâmpla la club, în oraș sau în parcare sau chiar în fața unor copii. Și da, se poate întâmpla si în 2018. Interveniți! Puteți încerca să vorbiți cu agresorul. E periculos? Ar putea fi. Dar nu asta înseamnă să fii cu adevărat bărbat?

Curajul presupune un conflict egal, nu unul în care abuzezi de cineva mai slab fizic. Chiar și în basme, Făt-Frumos luptă cu zmei sau balauri, nu cu prințese sau copile. Când asistați la un asemenea abuz, amintiți-vă ca femeia din fața voastră este mama, fiica sau sora cuiva. Și că i se poate întâmpla și mamei, fiicei sau surorii voastre.

Cum să gestionezi situația?

Dar cum intervenim? Depinde de situație și, evident, de pericol. Un răspuns corect este să sunăm la poliție. Chiar dacă nu sună eroic și n-o să se hazardeze nimeni să ne ridice o statuie, există câteva motive pentru care susțin că asta e varianta potrivită. Principalul argument este că violența nu aduce nimic bun. Dintr-o confruntare fizică ne putem trezi loviți la rândul nostru, indiferent cât de duri am părea, reclamați la poliție, ne putem pune pe noi, dar și familiile noastre în pericol. Bărbatul din fața noastră poate să aibă probleme psihice. Sau poate să consume mult, mult, mult alcool. Chiar dacă câștigăm batălia, e foarte posibil să pierdem războiul. Ce credeți că se va întâmpla cu acea femeie acasă, după ce bărbatul abuziv de lângă ea a încasat un pumn, indiferent cât de meritat?

O vorbă veche spune: în femeie să nu dai nici cu o floare!

Și fiindcă tot am ajuns la „a merita”, există încă voci care susțin că anumite femei merită să fie bătute. Că a făcut ea ceva. Asta m-a făcut să mă întreb de cum și de ce lovesc bărbații. Ce te poate face să lovești o femeie?

Psihologii spun că, de obicei, bărbații care dau vor să-și recapete puterea și controlul asupra partenerei sau chiar asupra propriei lor vieți. Adică sunt slabi, nu puternici. Pentru că sunt foarte dependenți de acea femeie și se simt amenințați de independența ei. Unii bărbați lovesc pentru că acesta este singurul mod în care știu să se apropie, în cuplu – ei au crescut în familii violente. Și-au privit mamele abuzate de tații lor și uneori au fost abuzați la rândul lor. Unii devin violenți sub influența drogurilor sau a alcoolului, deși substanțele în sine nu provoacă violența. Dar un motiv real, unul pe care eu să-l pot accepta, nu cred să existe.

Cu excepția cazului în care femeia a atacat prima, violent – și n-am văzut încă femei kamikaze ori lunetiste prin preajmă – violența împotriva femeilor nu are nici motive, nici scuze.

Deci, te bagi când un bărbat lovește o femeie? Dacă nu te bagi, o faci greșit.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Un om care loveste e un om care sufera. Si femeile si barbatii fac la fel, deopotriva. Cel care da de fapt are nevoie de ajutor dar nu stie ca din punct de vedere psihoemotional este fucked up. Cel care primeste este vinovat ca sta in acea situatie si o accepta. De aia e bine sa nu te bagi. Ca nu stii care in ce poveste e. Este greu la prima vedere sa discerni cine este agresoruls i cine e victima pentru ca jocul de roluri e foarte subtil si rolurile se inverseaza. Vorbesc din experiente proprie : am primit o palma si unul cat mine de 2 ori si baut mi-a bagat mana in gat si a vrut sa ma stranga. L-am oprit cu privirea, singura arma pe care o aveam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.