Este o reteta care se poate forma dupa gustul oricui, eu am ales variante de pizza cu legume, dar se pot adauga diferite mezeluri, se poate doar cu legume, cu ardei iuti, cu orice doriti… in plus si sosul se poate schimba, eu am facut cu ketchup dulce, dar poate sa fie picant, sau sos de pizza, sau o varianta interesanta cu smantana si usturoi.
Ingrediente triunghiuri de pizza cu sunca si legume
Pentru aluat
- 800gr faina
- 5dkg drojdie (sau daca folositi drojdie la plic 1,5 pliculet)
- 1 lingura zahar
- 50 ml lapte
- 1 lingura sare
- 20 ml ulei
Pentru umplutura
- ketchup
- cascaval
- sunca presata
- ceapa verde
- conderva de: ciuperci, malai dulce, mazare, morcovi
Mai avem nevoie de oua, smantana si seminte de susan
Mod de preparare
In faina adaugam 1,5 pliculet de drojdie (daca folositi drojdie obisnuita, amestecati in laptele caldut cu un pic de zahar si lasati sa creasca), apoi zahar si sare, dupa care treptat lichidele: laptele si uleiul. Framantam bine si acoperit lasam aluatul la dospit in loc caldut.
Pana cand aluatul este la dospit, pregatim umplutura, daca este cazul maruntim legumele, razuim cascavalul si taiem in bucati mici sunca presata.
Aluatul dospit il impartim in 2-3 bucati, sa fie mai usor de lucrat si pe rand intimdem in forma dreptunghiulara, ungem cu ketchup si punem ingredientele: legumele, sunca presata, pe urma cascavalul razuit.
Rulam aluatul si-l feliem ca sa obtinem triunghiuri. Bucatelele le asezam in tava captusita cu hartie de copt.
Spargem un ou, il despartim si galbenusul il amestecam cu 2 lingurite de smantana; cu acest amestec ungem suprafata triunghiurilor si presaram cu seminte de susan.
In cuptorul preincalzit, lasam aproximativ 35-40 min, este gata cand s-a rumenit frumos suprafata.