Cauți rețete culinare rapide? Vezi aici 10 mâncăruri pe care le poți pregăti ușor familiei tale

0
499
Top zece cu cele mai bune retete culinare rapide, Foto: zatarains.com
Top zece cu cele mai bune retete culinare rapide, Foto: zatarains.com

Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare rapide.

1. Reteta de tort la minut va este prezentata in cele ce urmeaza.

Timp de preparare: jumatate de ora.

Ingredientele necesare pentru doua portii sunt urmatoarele:

Pentru blat:

  • o jumatate de cozonac;
  • o banana;
  • doua linguri de zahar;
  • un plic de zahar vanilat.

Pentru crema:

  • 100 grame margarina pentru prajituri;
  • 125 grame zahar pudra;
  • 25 grame cacao;
  • un galbenus.

Modul de pregatire pentru reteta de tort la minut este urmatorul:

  1. Taiati cozonacul in felii de grosimi medii;
  2. Taiati banana in rondele si caramelizati-o in zaharul tos si zaharul vanilat;
  3. Pregatiti crema prin mixarea ingredientelor;
  4. Adaugati rondelele de banana caramelizate anterior pe un platou, deasupra lor asezati o felie de cozonac pe care o ungeti cu crema, continuati cu alta felie de cozonac si un nou strat cu crema pana cand ajungeti la inaltimea potrivita;
  5. Ungeti intregul tort cu restul de crema si lasati preparatul sa se odihneasca timp de jumatate de ora inainte de a fi servit.

2. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas pentru reteta de pasca rapida cu stafide. De cele mai multe ori gospodinele in incercarea de a pregati bucate cat mai multe si cat mai gustoase, pierd notiunea timpului si uita desertul. Pasca traditionala se prepara intr-un timp indelungat, iar neluarea sa in calcul inseamna nepregatirea sa in final, tocmai de aceea va prezentam o modalitate de a pregati o pasca la fel de gustoasa ca si cea traditionala, insa mult mai usor de preparat.

Timp de preparare: jumatate de ora.

Timp de coacere: trei sferturi de ora.

Ingredientele necesare pentru doisprezece portii de pasca rapida cu stafide sunt urmatoarele:

Pentru aluat:

  • sase linguri cu faina;
  • doua galbenusuri;
  • doua linguri de unt;
  • un pliculet de praf de copt;
  • doua lingurite de suc de lamaie;
  • patru linguri cu zahar pudra.

Pentru umplutura:

  • un kilogram jumatate de branza de vaci;
  • doua linguri de praf de budinca de vanilie;
  • doisprezece linguri de zahar pudra;
  • doua linguri de smantana;
  • zece oua;
  • o lamaie;
  • 400 grame de stafide aurii;
  • doua fiole de esente de vanilie.

Pentru tava:

  • doua lingurite de unt;
  • doua linguri de gris.

Modul de preparare pentru reteta de pasca rapida cu stafide va este prezentat pas cu pas mai jos:

  1. Incepeti cu prepararea aluatului: Amestecati ingredientele uscate – faina, praful de copt si zaharul pudra. Bateti bine galbenusul cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati sucul de lamaie si mixati pana la omogenizare. In continuare adaugati untul (lasat peste noapte la temperatura camerei), amestecand la viteza mare pentru a integra grasimea cat mai bine in crema. Cu ajutorul unei linguri incepeti adaugarea ingredientelor uscate. Cresteti viteza de amestecare pentru a evita formarea de cocoloase. Framantati bine aluatul ce se va forma pana cand toate ingredientele uscate sunt inglobate in coca. Veti obtine la final un aluat elastic ce nu se lipeste de maini;
  2. Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  3. Pregatiti o forma de tarta pe care o ungeti cu unt si o presarati cu cele doua linguri de gris;
  4. Scoateti aluatul din vasul in care l-ati framantat. Presarati masa de lucru si facaletul cu putina faina, apoi intindeti aluatul intr-o foaie rotunda de grosime medie cu ajutorul facaletului. Puneti aluatul in tava, presand bine marginile pentru ca el sa adere cat mai bine de tava. Daca aveti aluat in plus ce atarna peste marginile tavii, va recomandam sa il taiati si sa il folositi pentru a decora suprafata prajiturii;
  5. Puneti stafidele la inmuiat intr-un vas cu ceai sau cu apa, cand s-au rehidratat suficient, scoateti-le din vas si lasati-le la scurs pana cand le veti folosi in preparat;
  6. Spalati bine lamaia, apoi dati-i coaja pe razatoarea mica;
  7. Spargeti ouale, separati galbenusurile de albusuri. Bateti bine albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Separat bateti galbenusurile pana la omogenizare, apoi adaugati treptat zaharul pudra si coaja de lamaie. Amestecati bine pana cand zaharul se dizolva in totalitate in compozitie;
  8. Mixati branza de vaci la viteza mare pana capata o textura cremoasa, apoi adaugati praful de budinca de vanilie. Amestecati bine pentru a evita formarea de cocoloase, apoi adaugati smantana si esenta de vanilie. Cand compozitia s-a omogenizat si ati obtinut o crema uniforma, adaugati cu ajutorul unei linguri crema de galbenus preparata anterior. Amestecati in continuare pana cand cele doua creme capata aceiasi consistenta. La final adaugati stafidele inmuiate si scurse anterior, impreuna cu spuma de albus. Adaugati spuma treptat utilizand o lingura. Amestecati cu grija de sus in jos pentru a nu distruge textura aerata a spumei de albus, dar in acelasi timp pentru a nu distruge stafidele. Cand umplutura s-a omogenizat, adaugati-o in tava de tarta peste aluatul preparat anterior. Nivelati umplutura cu ajutorul unui cutit sau a unei spatule. Decorati pasca cu resturile de aluat dupa propria imaginatie;
  9. Introduceti tava in cuptor, cand acesta este bine incins, si lasati pasca sa se coaca la 180 de grade Celsius timp de un sfert de ora, reduceti apoi focul la 160 de grade Celsius si lasati pasca sa se coaca in continuare timp de jumatate de ora. Variatia temperaturii ii va permite aluatului sa creasca si sa se coaca uniform in acelasi timp;
  10. Inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn in interiorul prajiturii. Daca atunci cand scoateti tepusa, suprafata sa este umeda, inseamna ca pasca trebuie sa mai stea la cuptor, iar focul trebuie redus la minim;
  11. Opriti focul, numai in momentul in care suprafata tepusei din lemn este uscata, pentru ca in acel moment preparatul este copt in totalitate. Testul tepusei sau al scobitoarei este cel mai elocvent, atat temperatura de coacere, cat si timpul necesar in general coacerii, pot fi influentate de nenumarati factori, tocmai de aceea testul pe care vi l-am prezentat anterior este cel mai potrivit si singurul care va certifica coacerea prajiturii;
  12. Lasati pasca sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa, in acest fel racirea sa se va face treptat, iar pasca nu se va lasa si nici nu se va umezi;
  13. Cand pasca s-a racit in totalitate sectionati-o in tava in feliute triunghiulare, exact asa cum ati face in cazul unui tort sau a unei tarte;
  14. Dupa preferinta dumneavoastra puteti pudra pasca cu zahar sau o puteti servi ca atare pe un platou pe care il decorati dupa propria imaginatie cu simboluri pascale.

3. Reteta de pasca rapida pentru Paste reprezinta o alternativa la preparatul clasic, foarte utila mai ales atunci cand cuprinsi de febra pregatirilor ati omis sa preparati desertul traditional, atat de asteptat de toti invitatii. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas.

Timp de preparare: cincizeci de minute.

Ingredientele necesare pentru cinci portii de pasca rapida pentru Paste sunt:

  • 250 grame branza de vaci;
  • doua oua;
  • 100 grame zahar;
  • 45 grame unt;
  • doua linguri faina;
  • un plic de zahar vanilat;
  • o lingurita de gris;
  • o jumatate de lingurita de praf de copt;
  • 25 grame de stafide;
  • doua linguri cu coniac sau rom;
  • zahar pudra;
  • sare.

Modul de preparare pentru reteta de pasca rapida pentru Paste este urmatorul:

  1. Puneti branza de vaci intr-un tifon si lasati-o la scurs peste noapte;
  2. Puneti stafidele la inmuiat in coniac sau rom, lasati-le sa se rehidrateze pana cand le adaugati in preparat, scurgandu-le in prealabil cu cinci minute inainte de a le introduce in umplutura pentru pasca;
  3. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile bine cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care ati preparat-o. Separat bateti galbenusurile pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati zaharul vanilat. Mixati pana la topirea zaharului;
  4. Topiti untul la bain marie sau la foc mic, avand grija sa nu il ardeti. Dupa ce untul este complet topit, lasati-l sa se raceasca;
  5. Cerneti faina si amestecati-o cu praful de copt si un pic de sare;
  6. Bateti branza scursa cu mixerul pana cand capata o consistenta cremoasa, apoi adaugati treptat zaharul pana cand se dizolva in totalitate. In continuare adaugati crema de galbenus preparata anterior si untul topit caldut. Mixati pana la omogenizare, apoi adaugati treptat cu ajutorul unei linguri faina amestecata cu praf de copt si sare. Amestecati pana cand intreaga cantitate de faina este complet integrata in preparat. La final adaugati stafidele si spuma de albus. Amestecati cu grija de sus in jos pentru a nu distruge in totalitate textura spumei de albus;
  7. Incingeti cuptorul timp de jumatate de ora la foc potrivit;
  8. Pregatiti o forma de tarta pe care ungeti cu unt si o tapetati cu gris;
  9. Cand cuptorul s-a incins, turnati compozitia de pasca in tava, nivelati-o cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit si lasati-o sa se coaca timp de patruzeci de minute la foc potrivit;
  10. Inainte de a opri focul introduceti o scobitoare in pasca. Daca in momentul in care o scoateti ea are suprafata umeda inseamna ca pasca mai trebuie sa stea la cuptor, va recomandam sa reduceti focul la minim pentru ca ea sa nu se arda;
  11. Cand testul scobitorii a iesit pozitiv, opriti focul si lasati desertul sa se raceasca in cuptorul incins cu usa deschisa. In acest fel racirea sa se va face treptat si evitati lasarea sau incruzirea preparatului;
  12. Taiati pasca racita in triunghiuri asa cum ati face in cazul unei tarte sau a unui tort.

    Gustare rapida din pui, Foto: indiansweetsrecipesimages.blogspot.com
    Gustare rapida din pui, Foto: indiansweetsrecipesimages.blogspot.com

4.  Reteta de gustare rapida din pui

Ingrediente pentru reteta de gustare rapida de pui cu legume:

  • jumatate de piept de pui;
  • jumatate de morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 3 pastai de fasole verde;
  • 2 ciuperci;
  • 1 rosie;
  • 1 cartof;
  • 2 catei de usturoi;
  • 4 masline mari negre;
  • ulei, piper si sare.

Iata cat de usor se prepara aceasta gustare rapida de pui cu legume:

  1. Spalati pieptul de pui, curatati-l de piele si de resturile de grasime, apoi taiati-l in feliute de 1 centimetru grosime. Pudrati bucatile de pui cu sare si piper dupa gust;
  2. Puneti la incins o tigaie cu ulei, iar cand uleiul a inceput sa sfaraie adaugati bucatelele de piept de pui si caliti-le bine. Cand s-au prajit scoateti-le pe o hartie absorbanta pentru a indeparta excesul de ulei;
  3. Curatati jumatatea de morcov, spalati-o, apoi dati-o pe razatoare sau tocati-o marunt;
  4. Spalati ardeiul gras, indepartati-i cotorul. Aveti mare grija sa ii indepartati semintele. Deasemenea nu lasati resturile de nervuri albe din interiorul ardeiului sa va strice gustul preparatului. Atat semintele, cat si nervurile dau un gust amar oricarui preparat, tocmai de aceeea va recomandam sa le indepartati cu grija pentru a evita aceasta situatie. Taiati ardeiul in fasii;
  5. Spalati pastaile de fasole, apoi lasati-le la scurs;
  6. Spalati ciupercile, lasati-le la scurs, apoi taiati-le in cubulete de marimi potrivite;
  7. Spalati rosia, indepartati-i coaja, apoi dati-o pe razatoarea mare;
  8. Curatati cartoful, spalati-l, apoi taiati-l in cubulete de dimensiuni mici;
  9. Curatati usturoiul, apoi pisati-l cu putina sare;
  10. Scoateti samburii maslinelor, apoi taiati-le in fasiute subtiri;
  11. Incingeti din nou uleiul in care ati prajit puiul, apoi adaugati cartofii. Caliti-i bine, iar cand sunt aproape prajiti, adaugati morcovul, ardeiul gras si pastaile de fasole. Caliti-le impreuna timp de 5 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie. Adaugati in continuare sucul de rosii si ciupercile, daca amestecul mai are nevoie de ulei ii puteti adauga. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Lasati preparatul sa scada, apoi adaugati-i puiul. Lasati toate ingredientele pe foc inca cinci minute. Adaugati la final usturoiul pisat si maslinele, amestecand in continuu. Mai lasati pe foc inca 3 minute maxim;
  12. Serviti gustarea imediat ce ati pregatit-o.

5. Reteta de sandvis cu sunca vine sa va ajute atunci cand ramaneti in pana de idei cu privire la gustarea de dimineata sau pachetelul pe care trebuie sa i-l faceti celui mic inainte de a pleca la scoala. Sandvisul se prepara usor si va este prezentat mai jos.

Ingrediente pentru sandvisul cu sunca:

  • 2 minibaghete;
  • 12 felii de sunca;
  • 8 felii de cascaval;
  • 8 felii de rosii;
  • frunze de salata verde.

Modul de preparare al sandvisului cu sunca:

  1. Taiati minibaghetele in jumatati pe orizontala;
  2. Spalati bine frunzele de salata, apoi lasati-le la scurs. Scurgeti salata bine, pentru ca apa ce ramane la acest nivel va strica sandvisul;
  3. Spalati rosiile, apoi taiati-le rondele;
  4. Daca aveti timp puteti rumeni putin jumatatile de bagheta la cuptor;
  5. Puneti partea de jos a baghetelor pe un platou;
  6. Asezati ca prim strat frunzele de salata scurse bine, continuati cu feliile de cascaval, apoi cu feliile de rosii;
  7. Rulati feliile de sunca si asezati-le ca ultim strat;
  8. Puneti capacul baghetelor;
  9. Serviti sandvisul imediat.

    Sandvis, Foto: taringa.net
    Sandvis, Foto: taringa.net

6. Reteta de sandvis cu de toate va este extrem de utila mai ales pentru micul dejun, dar si pentru o gustare intre mese. Va prezentam in cele ce urmeaza, atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru doua sandvisuri cu de toate sunt urmatoarele:

  • patru felii de paine de tip toast;
  • 200 grame sunca de Praga;
  • doua rosii;
  • patru foi de salata;
  • doi ardei capia;
  • patru felii de cascaval afumat;
  • unt;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de sandvis cu de toate va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Incalziti cuptorul timp de jumatate de ora la foc iute de circa 200 de grade Celsius;
  2. Asezati feliile de paine toast intr-o tava de cuptor, presarati-le cu putina sare, apoi cand cuptorul s-a incins bine introduceti tava in cuptor si coaceti painea la foc potrivit de 180 de grade Celsius timp de zece minute, intorcand feliile la jumatatea perioadei de coacere. Rumeniti usor feliile de paine, nu le lasati sa se arda pentru ca vor avea un gust si o textura neplacuta. Daca detineti prajitor de paine, puteti prajii feliile de toast si cu ajutorul acestuia;
  3. De indata ce sunt gata, scoateti feliile din tava pentru a opri procesul de prajire, apoi ungeti-le cu unt. Acest pas trebuie facut cat painea este fierbinte, pentru ca untul sa se intinda mai usor si deasemenea sa intre in paine;
  4. Taiati sunca de Praga in felii de grosime medie;
  5. Spalati rosiile, lasati-le sa se scurga, apoi taiati-le in rondele;
  6. Spalati frunzele de salata in mai multe ape, apoi lasati-le sa se scurga bine, eventual stergeti-le rand pe rand cu o hartie absorbanta achizitionata din comert pana cand sunt foarte bine uscate. Aveti in vedere ca foile de salata nu trebuie sa fie umede atunci cand le adaugati in sandvis pentru ca vor determina painea sa devina prea moale;
  7. Spalati ardeii la suprafata, taiati-i in jumatate, indepartati-le cotorul, nervurile albe din interior si eventualele seminte. Spalati din nou ardeii, de aceasta data si la interior, apoi lasati-i sa se scurga bine. Taiati fiecare jumatate de ardei in doua jumatati egale de indata ce s-au scurs suficient;
  8. Montati sandvisul astfel: Asezati o felie din painea prajita si unsa cu unt anterior pe o farfurioara, deasupra painii adaugati cate o frunza de salata scursa bine, continuati cu doua – trei feliute de sunca de Praga, apoi cu rosiile taiate in rondele anterior. Condimentati rosiile cu sare si piper dupa gust, apoi adaugati cascavalul feliat. La final adaugati ardeiul capia, condimentat la randul sau. Incheiati succesiunea cu cea de-a doua felie de paine toast prajita si unsa cu unt. Procedati la fel si pentru a forma cel de-al doilea sandvis;
  9. Serviti preparatul de indata ce este gata, alaturi de o cana de lapte sau de sana.

7. Reteta de pasta de peste cu unt reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru pasta de peste cu unt sunt urmatoarele:

  • 200 grame peste din conserva;
  • 150 grame unt;
  • un cartof fiert, pasat;
  • zeama de lamaie;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de pasta de peste cu unt va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Amestecati ingredientele pana cand obtineti o pasta omogena;
  2. Pastrati pasta in recipiente inchise;
  3. Serviti pasta intinsa pe paine.

    Mic dejun, Foto: insidejamarifox.com
    Mic dejun, Foto: insidejamarifox.com

8. Reteta de mic dejun reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de preparare: ​jumatate de ora.

​Ingredientele necesare pentru micul dejun sunt urmatoarele:

  • 100 grame cartofi;
  • un ou;
  • 50 grame costita afumata;
  • 50 grame mozzarella;
  • o rosie;
  • sare.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de mic dejun va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Prajiti cartofii in ulei incins;
  2. Prajiti ouale rosii;
  3. Caliti costita afumata in putin ulei;
  4. Serviti ouale alaturi de cartofii prajiti, costita afumata, mozzarella si rosia taiata in rondele.

9. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pentru reteta de mic dejun sanatos, veti obtine la final un preparat savuros si usor de preparat.

Ingredientele necesare pentru patru portii de mic dejun sanatos sunt urmatoarele:

  • 500 grame de cereale: fulgi de ovaz, grau, orez;
  • 100 grame de miere de tei;
  • 200 grame de miez de nuca;
  • patru caspune;
  • sase cirese;
  • ulei;
  • smantana lichida.

Modul de preparare pentru reteta de mic dejun sanatos va este prezentat pas cu pas mai jos:

  1. Alegeti cerealele, printre ele pot exista coji, dar si diferite impuritati. Puneti cerealele la foc in patru litri de apa si lasati-le sa fiarba timp de jumatate de ora sau pana cand se inmoaie bine. Daca exista un exces de apa lasati cerealele sa se scurga intr-o strecuratoare. Ungeti cateva forme de dimensiuni medii cu ulei, apoi adaugati cerealele fierbinti. Umpleti bine formele, apoi nivelati-le la suprafata cu ajutorul unei spatule;
  2. Dati miezul de nuca prin blender pana cand este macinat extrem de fin;
  3. Indepartati coditele capsunelor, spalati-le bine, apoi taiati-le in patru. Stropiti-le cu putina zeama de lamaie pentru a nu oxida;
  4. Spalati ciresele, indepartati-le coditele, daca este nevoie. Taiati-le in jumatate, apoi indepartati-le samburii;
  5. Bateti smantana lichida pana cand obtineti o frisca ferma. Acoperiti vasul cu o folie de plastic alimentara si introduceti-l in frigider. Folia de plastic ce acopera vasul va pastra frisca frageda;
  6. Montati preparatul astfel: rasturnati formele cu cereale in platouri. Distribuiti cat mai uniform fructele spalate si sectionate anterior. Scoateti frisca din frigider, indepartati folia de plastic, apoi cu ajutorul unei linguri adaugati-o intr-un pos. Distribuiti frisca in forme cat mai atragatoarea deasupra fiecarui preparat. Presarati nuca macinata peste fiecare portie;
  7. Introduceti preparatul la frigider timp de o jumatate de ora inainte de a-l servi.

10. Reteta de omleta taraneasca reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru omleta taraneasca sunt urmatoarele:

  • patru oua;
  • 100 grame sunca;
  • o legatura de ceapa verde;
  • un ardei capia;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de omleta taraneasca va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa, adaugati sunca si ardeiul capia, caliti amestecul timp de cinci minute, apoi adaugati ouale batute bine;
  2. Prajiti omleta pe ambele parti pana cand se rumeneste uniform;
  3. Serviti-o cat este calda.

Va dorim: Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.