Rețete culinareTop zece cu cele mai bune rețete culinare pentru garnituri, vezi ce...

Top zece cu cele mai bune rețete culinare pentru garnituri, vezi ce gustări poți servi

Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare pentru garnituri.

1. Reteta de cartofi taranesti reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru cartofii taranesti sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de cartofi;
  • doua cepe;
  • 100 grame bacon afumat;
  • o legatura patrunjel;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de cartofi taranesti va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa in uleiul incins, continuati cu cartofii taiati cubulete, iar la final baconul taiat in fasiute;
  2. La final presarati patrunjelul tocat marunt;
  3. Serviti cartofii calzi alaturi de friptura dorita.

2. Reteta de cartofi frantuzesti reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru cartofi frantuzesti sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de cartofi;
  • un catel de usturoi;
  • doua oua;
  • 100 ml iaurt;
  • unt;
  • 50 grame parmezan ras;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de cartofi frantuzesti va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Puneti cartofii si ouale la fiert;
  2. Pisati usturoiul, apoi amestecati-l cu putin unt, ungeti un vas termorezistent cu acest amestec;
  3. Adaugati in vas cartofii fierti taiati in rondele, apoi ouale, stropiti preparatul cu iaurt, presarati parmezanul ras deasupra intregului preparat;
  4. Introduceti vasul in cuptor si lasati-l sa se rumeneasca uniform;
  5. Serviti preparatul cald.

3. Reteta de cartofi cu usturoi la cuptor reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru cartofii cu usturoi la cuptor sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de cartofi;
  • trei catei de usturoi;
  • ulei de masline;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de cartofi cu usturoi la cuptor va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti cartofii, curatati-i de coaja;
  2. Adaugati cartofii intr-un vas termorezistent uns cu unt;
  3. Stropiti cartofii zdrobiti cu usturoiul pisat marunt amestecat cu ulei de masline;
  4. Coaceti preparatul in cuptor timp de douazeci de minute;
  5. Serviti preparatul cald.

    Orez cu legume, Foto: jusfood.com
    Orez cu legume, Foto: jusfood.com

4. Reteta de legume cu orez reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas

Timp de preparare:cincizeci de minute.

Ingredientele necesare pentru doua portii de legume cu orez sunt urmatoarele:

  • 150 grame orez cu bob rotund;
  • doi morcovi;
  • o conopida mica;
  • 25 grame parmezan;
  • un ou;
  • putin lapte;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de legume cu orez va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Alegeti orezul, indepartati resturile de boabe, apoi spalati orezul in mai multe ape pentru a indeparta excesul de faina de orez. Puneti orezul la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare timp de jumatate de ora. Dupa ce orezul s-a inmuiat bine, lasati-l la scurs intr-o strecuratoare inainte de a-l folosi in preparat;
  2. Puneti orezul la fiert cu un praf de sare intr-o cantitate suficienta de apa. Lasati orezul sa fiarba la foc potrivit pana cand bobul sau devine moale. Supravegheati orezul pe timpul fierberii, adaugati apa daca este nevoie. Cand este gata lasati orezul sa se scurga intr-o strecuratoare;
  3. Curatati morcovii, spalati-i, lasati-i la scurs, dati-i prin razatoarea cu ochiuri mari;
  4. Spalati conopida in mai multe ape, apoi desfaceti-o in bucatele si lasati-o sa se scurga. Puneti pe foc o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare. Lasati apa sa dea in clocot, apoi adaugati buchetelele de conopida. Opariti conopida maxim cinci minute, apoi scoateti-o din apa cu ajutorul unei supiere si lasati-o sa se scurga;
  5. Dati parmezanul prin razatoarea cu ochiuri mici;
  6. Spalati oul, lasati-l sa se scurga sau stergeti-l bine cu o hartie absorbanta de bucatarie. Bateti oul cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi mareste volumul;
  7. Adaugati laptele peste oul batut anterior si amestecati pana la omogenizare;
  8. Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  9. Adaugati intr-un vas incapator orezul fiert si scurs anterior, morcovul dat prin razatoare, conopida oparita si oul batut cu sare si lapte. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Amestecati pana la omogenizare;
  10. Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti cu ulei, adaugati in vas compozitia pregatita asa cum v-am descris anterior. Nivelati compozitia in asa fel incat sa acopere in intregime vasul intr-un strat de grosime egala. Presarati deasupra intregului preparat parmezanul dat prin razatoare anterior;
  11. Cand cuptorul s-a incins suficient, introduceti vasul si lasati preparatul sa se coaca timp de jumatate de ora sau pana cand se incheaga si se rumeneste frumos la suprafata;
  12. Cand este gata lasati preparatul sa se raceasca, apoi sectionati-l in portii egale.

Legumele cu orez reprezinta un preparat delicios si extrem de usor de pregatit. Puteti servi acest preparat atat la masa de seara, cat si la cea de pranz, dar si ca gustare intre mese. Va recomandam sa incercati preparatul si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa il pregatiti de fiecare data cand aveti ocazia.

5. Reteta de varza noua calita reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru varza noua calita sunt urmatoarele:

  • o varza noua;
  • o ceapa;
  • un ardei capia;
  • 300 grame slanina afumata;
  • 100 ml vin;
  • o legatura marar;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de varza noua calita va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa, continuati cu varza, ardeiul si slanina;
  2. Condimentati, adaugati vinul si caliti varza pana cand se rumeneste frumos;
  3. La final adaugati mararul tocat marunt;
  4. Serviti preparatul cald.

6. Reteta de legume sotate reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de pregatire: o ora.

Ingredientele necesare pentru doua portii de legume sotate sunt urmatoarele:

  • 250 grame cartofi;
  • un morcov;
  • 100 grame fasole verde;
  • 100 ml vin alb;
  • un dovlecel mic;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de legume sotate va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti legumele tocate marunt in ulei incins, condimentati-le, apoi adaugati vinul;
  2. Lasati preparatul sa scada pana cand ajunge la consistenta dorita;
  3. Serviti preparatul atat cald, cat si rece.

7. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de legume calite in wok.

Timp de preparare: o ora.

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • 100 grame mazare;
  • 100 grame fasole pastai;
  • un dovlecel;
  • un ardei capia;
  • un fir de praz;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de legume calite in wok va este prezentata in cele ce urmeaza:

  1. Caliti prazul taiat in rondele intr-o cantitate suficienta de ulei intr-un wok, pana cand devine sticlos, adaugati apoi ardeiul capia taiat in cubulete;
  2. Lasati preparatul pe foc pana cand cubuletele de ardei isi schimba textura si culoarea, apoi adaugati dovlecelul taiat in cubulete, mazarea si fasolea pastai;
  3. Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi acoperiti vasul in intregime cu un capac;
  4. Lasati legumele sa se inabuse timp de jumatate de ora, apoi indepartati capacul si pastrati preparatul pe foc pana cand cantitatea de lichid se reduce la minim;
  5. Serviti preparatul de indata ce este gata ca atare sau alaturi de o friptura de vita.

    Cartofi cu marar, Foto: farfuridi.ro
    Cartofi cu marar, Foto: farfuridi.ro

8. Reteta de cartofi prajiti cu marar reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru cartofii prajiti cu marar sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de cartofi;
  • o legatura de marar tocat marunt;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de cartofi prajiti cu marar va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Prajiti cartofii in ulei incins;
  2. Serviti-i calzi cu mararul tocat marunt presarat deasupra fiecarei portii.

9. Reteta de salata de fasole verde reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru salata de fasole verde sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de fasole;
  • o rosie;
  • o legatura de ceapa verde;
  • doi catei usturoi;
  • ulei de masline;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de salata de fasole verde va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti fasolea;
  2. Dati rosia prin razatoare, apoi amestecati-o cu usturoiul pisat marunt;
  3. Amestecati ingredientele pana la omogenizare;
  4. Stropiti cu ulei, apoi condimentati cu sare si piper dupa gust.

10. Reteta de iahnie de fasole clasica reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru iahnia de fasole clasica sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de fasole boabe;
  • o ceapa;
  • ulei;
  • foi de dafin;
  • doi catei de usturoi;
  • o legatura ceapa verde;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de iahnie de fasole clasica va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Lasati fasolea la inmuiat peste noapte;
  2. Opariti-o de trei ori, apoi puneti-o la fiert cu ceapa si foaia de dafin;
  3. Cand este gata indepartati ceapa si foaia de dafin, apoi lasati fasolea la scurs;
  4. Pasati bine fasolea, adaugati usturoi dupa gust;
  5. Frecati fasolea cu ulei pana cand devine cremoasa;
  6. Caliti ceapa verde in ulei incins, apoi adaugati-o deasupra iahniei;
  7. Serviti preparatul alaturi de friptura dorita.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.