Rețete culinareRețete cu varză pe care trebuie să le gătești familiei tale

Rețete cu varză pe care trebuie să le gătești familiei tale

Va prezentam in cele ce urmeaza un top cu cele mai bune retete culinare cu varza.

1. Reteta de varza ca la Cluj clasica ​reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de pregatire: ​trei sferturi de ora.

​Ingredientele necesare pentru varza ca la Cluj clasica sunt urmatoarele:

  • 300 grame carne tocata de porc;
  • untura;
  • o ceapa;
  • jumatate de kilogram de varza murata;
  • smantana;
  • sare si piper.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de varza ca la Cluj clasica va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa tocata marunt alaturi de carnea tocata de porc in untura;
  2. Pregatiti un vas termorezistent in care adaugati alternativ varza murata taiata in fasiute, carnea calita alaturi de ceapa si smantana, condimentati cu sare si piper dupa gust, incheiati cu un strat de varza murata;
  3. Serviti preparatul cald alaturi de mamaliguta proaspata.

2. Reteta de gulas cu varza murata va este prezentata pas cu pas in cele ce urmeaza.

Timp de preparare: o ora.

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • o varza murata;
  • jumatate de kilogram de pulpa de porc;
  • o ceapa;
  • ulei;
  • boia;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de gulas cu varza murata va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Taiati carnea in cubulete, caliti-o intr-o cantitate suficienta de ulei alaturi de ceapa data prin razatoarea cu ochiuri mari;
  2. Cand carnea s-a patruns bine, adaugati varza murata taiata fideluta;
  3. Condimentati cu sare, piper si boia dupa gust;
  4. Adaugati putina apa si lasati preparatul sa scada bine;
  5. Serviti de indata ce este gata cu mamaliga proaspat pregatita.

    Varza calita, Foto: wwwsimona-susu.blogspot.com
    Varza calita, Foto: wwwsimona-susu.blogspot.com

3. Va prezentam in cele ce urmeaza ingredientele necesare si modul de pregatire pentru reteta de varza calita cu carne de porc.

Timp de preparare: o ora.

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • o varza murata;
  • 250 grame carne de porc mai grasa;
  • un ardei capia;
  • o rosie;
  • un catel de usturoi;
  • marar, chimen, dafin, boia dupa gust;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de varza calita cu carne de porc va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Taiati varza fideluta si puneti-o la calit impreuna cu ardeii capia taiati cubulete, usturoiul pisat cu un praf de sare si rosia data prin razatoare;
  2. Condimentati cu sare, piper, marar, chimen, dafin si boia dupa gust;
  3. Prajiti carnea taiata in cubulete in ulei incins, apoi cand este gata adaugati-o in ceaunul cu varza. Amestecati pana la omogenizare si lasati preparatul pe foc pana cand scade bine;
  4. Serviti preparatul de indata ce este gata, alaturi de o portie de mamaliga.

4. Reteta de carnati la gratar cu varza calita reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru carnatii la gratar cu varza calita sunt urmatoarele:

  • sase carnati;
  • o varza murata;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare si piper;
  • boia de ardei dulce.

Modul de pregatire pentru reteta de carnati la gratar cu varza calita va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Coaceti carnatii pe gratar;
  2. Incingeti uleiul, adaugati varza murata taiata fideluta;
  3. Condimentati dupa gust si lasati varza pe foc pana cand se rumeneste frumos si uniform;
  4. Serviti varza calita calda, alaturi de carnati.

5. Reteta de taitei cu varza reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru taiteii cu varza sunt urmatoarele:

  • o varza;
  • 250 grame taitei fierti;
  • ulei de masline;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de taitei cu varza va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti varza sectionata in fasiute in ulei incins pana cand se inmoaie bine, apoi adaugati taiteii si putina supa de legume;
  2. Lasati preparatul sa scada;
  3. Serviti-l de indata ce este gata.

    Varza murata, Foto: pentrucaexist.blogspot.com
    Varza murata, Foto: pentrucaexist.blogspot.com

6. Reteta de ciorba de varza murata reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru ciorba de varza murata sunt urmatoarele:

  • o varza murata;
  • o ceapa;
  • albitura;
  • o lingura orez;
  • 300 ml supa de legume;
  • chimen;
  • o legatura marar;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de ciorba de varza murata va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti ingredientele timp de trei sferturi de ora;
  2. Adaugati la final mararul;
  3. Serviti ciorba dreasa cu smantana.

7. Reteta de placinta cu varza reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru placinta cu varza sunt urmatoarele:

  • un pachet foi de placinta;
  • o varza murata;
  • o ceapa;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de placinta cu varza va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti varza cu ceapa in ulei incins pana cand se rumeneste frumos;
  2. Adaugati compozitia intre foile de placinta;
  3. Coaceti placinta in cuptorul incins pana cand se rumeneste uniform.

    Chiftele cu varza, Foto: skytrip.ro
    Chiftele cu varza, Foto: skytrip.ro

8. Reteta de chiftele cu varza reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru chiftelele cu varza sunt urmatoarele:

  • o varza;
  • un ou;
  • o legatura patrunjel;
  • 50 grame parmezan;
  • faina;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de chiftele cu varza va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Dati varza prin razatoare, amestecati-o cu restul ingredientelor;
  2. Prajiti chiftelele in uleiul incins pana cand se rumenesc frumos si uniform;
  3. Serviti preparatul atat cald, cat si rece.

9. Reteta de porc cu varza rosie reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de pregatire: o ora.

Ingredientele necesare pentru porcul cu varza rosie sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de pulpa de porc;
  • o varza rosie;
  • ulei;
  • otet;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de porc cu varza rosie va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Feliati carnea, rumeniti-o frumos pe ambele parti;
  2. Pregatiti salata din varza rosie tocata marunt, sare, piper, ulei si otet;
  3. Serviti friptura alaturi de salata de varza.

10. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pentru reteta de rata la cuptor cu varza.

Ingredientele necesare pentru rata la cuptor cu varza:

  • o rata;
  • o varza murata;
  • doua rosii;
  • doua foi de dafin;
  • ulei de masline;
  • 50 ml vin alb demisec;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de rata la cuptor cu varza va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Spalati rata, lasati-o sa se scurga, apoi condimentati-o cu sare si piper dupa gust;
  2. Lasati varza la desarat, daca este cazul, apoi taiati-o fideluta. Caliti varza in ulei de masline, condimentati-o cu sare si piper si lasati-o pe foc pana cand se rumeneste frumos;
  3. Incalziti cuptorul;
  4. Adaugati varza calita intr-o tava inalta, deasupra sa puneti rata. Taiati rosiile rondele si asezati-le peste patul de varza, distribuiti uniform foile de dafin;
  5. Inainte de adauga la cuptor adaugati in tava intreaga cantitate de vin si acoperiti tava cu o folie de aluminiu;
  6. Coaceti preparatul la foc potrivit de circa 180 de grade Celsius timp de doua ore;
  7. Serviti preparatul de indata ce este gata.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.