Rețete culinare10 rețete delicioase pe bază de ciuperci, recomandări și instrucțiuni pas cu...

10 rețete delicioase pe bază de ciuperci, recomandări și instrucțiuni pas cu pas

Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare cu ciuperci.

1. Reteta de chec cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru checul cu ciuperci sunt urmatoarele:

  • 200 grame ciuperci;
  • o ceapa;
  • 125 grame cascaval;
  • doua oua;
  • o legatura de marar;
  • 100 grame faina;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de chec cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa si ciupercile;
  2. Amestecati toate ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena;
  3. Coaceti checul pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
  4. Serviti checul ca aperitiv.

2. Reteta de placinta cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru placinta cu ciuperci sunt urmatoarele:

  • un pachet cu foi de placinta;
  • 300 grame catofi fierti si pasati;
  • 300 grame ciuperci calite cu ceapa;
  • o legatura marar;
  • unt;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de placinta cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Impartiti foile de placinta in doua parti egale;
  2. Amestecati cartofii cu ciupercile calite cu ceapa si mararul tocat marunt;
  3. Adaugati compozitia intre foile de placinta;
  4. Coaceti placinta pana cand se rumeneste frumos si uniform la suprafata.

    Ciuperci si vin, Foto: coffeelightandsweet.com
    Ciuperci si vin, Foto: coffeelightandsweet.com

3. Reteta de vita cu vin si ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru vita cu vin si ciuperci sunt urmatoarele:

  • trei bucati de carne de vita;
  • 50 grame slanina;
  • o ceapa;
  • un catel de usturoi;
  • 250 grame ciuperci;
  • ulei;
  • vin rosu;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de vita cu vin si ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Adaugati toate ingredientele sectionate in cubulete in tava, stropiti cu ulei si vin rosu;
  2. Coaceti preparatul in cuptorul incins timp de trei sferturi de ora;
  3. Serviti preparatul de indata ce este gata cu mamaliga.

4. Reteta de manzat cu vin si ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru manzatul cu vin si ciuperci sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de carne de manzat;
  • 400 grame ciuperci;
  • o ceapa;
  • bulion;
  • 100 ml vin alb;
  • 100 ml supa vita;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de manzat cu vin si ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti carnea alaturi de ceapa, continuati cu ciuperci si lasati preparatul pe foc pentru inca un sfert de ora;
  2. Adaugati vinul si supa de vita, apoi lasati mancarea sa scada;
  3. La final adaugati bulionul si mai dati in doua – trei clocote;
  4. Serviti mancarea calda.

5. Reteta de sarmale cu hribi reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru sarmalele cu hribi sunt urmatoarele:

  • o varza;
  • 50 grame orez;
  • 250 grame hribi;
  • o legatura de ceapa;
  • jumatate de litru de bors;
  • bulion;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de sarmale cu hribi va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Amestecati ingredientele: orezul, hribile cubulete si ceapa;
  2. Inveliti compozitia in foi de varza;
  3. Fierbeti sarmalele in bors diluat cu apa pana cand bobul de orez se inmoaie bine;
  4. La final adaugati bulionul;
  5. Serviti sarmalele cu smantana sau simple.

    Sarmale, Foto: tucsonweekly.com
    Sarmale, Foto: tucsonweekly.com

6. Reteta de sarmale in foi de vita cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru sarmalele in foi de vita cu ciuperci sunt urmatoarele:

  • 20 grame foi de vita in saramura;
  • 50 grame orez;
  • 100 grame ciuperci;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • 100 ml bulion;
  • ulei
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de sarmale in foi de vita cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Amestecati orezul cu ciupercile tocate marunt, ceapa tocata si morcovul dat prin razatoare;
  2. Distribuiti compozitia peste foile de vita, apoi rulati;
  3. Adaugati sarmalele in oala, stropiti cu ulei si completati cu bulion diluat cu apa;
  4. Fierbeti sarmalele pana cand bobul de orez se inmoaie suficient;
  5. Serviti sarmalele simple sau cu un adaos de smantana.

7. Reteta de chiftele cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru chiftele cu ciuperci sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de ciuperci tocate marunt;
  • o lingura de faina;
  • un ou;
  • o felie de paine;
  • o legatura de ceapa verde;
  • o legatura de marar tocat marunt;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de chiftele cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Amestecati toate ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena;
  2. Prajiti chiftelele in uleiul incins pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti;
  3. Serviti chiftelele atat calde, cat si reci alaturi de garnitura dorita sau ca aperitiv.

    Ciuperci, Foto: slplculinaryblog.wordpress.com
    Ciuperci, Foto: slplculinaryblog.wordpress.com

8. Reteta de fondue cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de pregatire: jumatate de ora.

Ingredientele necesare pentru doua portii de fondue cu ciuperci sunt urmatoarele:

  • 200 grame branza;
  • 100 ml vin;
  • un catel de usturoi;
  • 50 grame trufe calite in unt;
  • paine prajita.

Modul de pregatire pentru reteta de fondue cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Topiti branza, apoi amestecati-o cu usturoi pisat si vin;
  2. Serviti trufele calite scufundate in fondue-ul fierbinte.

9. Reteta de ficatei cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de pregatire: ​jumatate de ora.

​Ingredientele necesare pentru reteta de ficatei cu ciuperci sunt urmatoarele:

  • 250 grame ficatei;
  • un catel de usturoi;
  • 100 ml bulion;
  • o ceapa;
  • un ardei capia;
  • 50 ml vin alb;
  • 100 grame ciuperci;
  • busuioc, cimbru, sare si piper;
  • ulei.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de ficatei cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati restul de legume;
  2. Cand legumele s-au calit suficient adaugati ficateii si vinul alb;
  3. Lasati preparatul pe foc timp de un sfert de ora, apoi adaugati vinul;
  4. Caliti in continuare, condimentati si pastrati preparatul pe foc pana cand se reduce suficient cantitatea de lichid;
  5. Serviti preparatul cald.

10. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru ​reteta de placinta cu ciuperci si paste. ​Va recomandam sa incercati acest preparat si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare.

​Timp de preparare: ​o ora.

​Ingredientele necesare pentru doua portii de placinta cu ciuperci si paste sunt urmatoarele:

  • 250 grame aluat de foietaj;
  • 400 grame ciuperci proaspete;
  • 200 grame paste fainoase melcisori;
  • doi catei de usturoi;
  • doua fire de ceapa verde;
  • 200 ml bulion;
  • doua oua;
  • ulei;
  • sare si piper.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de placinta cu ciuperci si paste va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti pastele pana cand se inmoaie bine, apoi lasati-le la scurs;
  2. Caliti ciupercile sectionate in cubulete, alaturi de ceapa tocata marunt si usturoiul pisat cu un praf de sare. Amestecati pana la omogenizare si lasati preparatul pe foc pana cand cantitatea de lichid rezultata prin deshidratarea ciupercilor se reduce la minim. La final adaugati intreaga cantitate de bulion, amestecati pana la omogenizare;
  3. Amestecati pastele fierte cu compozitia de ceapa, usturoi, ciuperci si bulion pregatita asa cum v-am descris anterior;
  4. Incalziti cuptorul;
  5. Pregatiti un vas de lut pe care il ungeti cu ulei;
  6. Intindeti aluatul intr-o foaie de grosime medie. Tapetati vasul pregatit anterior cu foaia de placinta, in asa fel incat sa lasati o cantitate suficienta de aluat in exteriorul tavii;
  7. Adaugati peste aluat compozitie pregatita mai sus, nivelati compozitia, apoi acoperiti-o cu restul de aluat;
  8. Bateti ouale bine cu un praf de sare, apoi ungeti la suprafata aluatul cu ajutorul unei maturici;
  9. Introduceti placinta in cuptor si lasati-o sa se coaca pana cand testul scobitorii iese pozitiv.

Placinta cu ciuperci si paste se prepara extrem de usor si va recomandam sa o incercati, ea poate fi servita atat la masa de seara, cat si la cea de pranz. Acest preparat nu este insa recomandam in curele de slabire.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.