Aceasta mancare face parte din mancarurile mele preferate si este foarte bogata in vitamine.
Eu am gatit aceasta mancare cu pilaf de orez dar se poate gati si cu pireu de cartofi, cus-cus, macaroane sau spaghete.
Se poate servi impreuna cu muraturi sau cu salata de primavara.
Ingredientele pentru tocanita din maruntaie de pui
- 500 grame pipote si inimi de pui
- 500 grame ficatei de pui
- 2 cepe
- putin ulei pentru calit
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita tarhon
- 2 lingurite de delikat
Mod de preparare
–se curata si se spala bine pipotele, ficateii si inimile de pui
-se curata si se spala ceapa
–se taie marunt pipotele, ficateii, inimile si ceapa
-dupa ce s-au taiat pipotele, inimile si ficateii se spala bine din mai multe ape
–se pun la fiert pipotele si inimile de pui circa 20-30 minute
–se caleste ceapa, apoi se adauga condimentele
-se calesc putin inimile, pipotele si ficateii de pui
-se adauga apa pana cand se acopera bine
–se invarte constant ca sa nu se prinda de fund mancarea
Va doresc pofta buna!