Iata o mancare super rapida, ieftina si gustoasa, de data aceasta malaiul l-am fiert in lapte, e foarte cremos si bun.
Ingrediente tocanita de ciuperci cu mamaliga
- 1 kg ciuperci Champignon
- 1 ceapa
- 200ml smantana
- 2 linguri faina
- lapte
- malai
- ulei
- sare, piper alb macinat
Mod de preparare
Spalam ciupercile si le curatam de pielita, dupa carele taiem in feliute.
Incingem uleiul si adaugam ceapa razuita, dupa 2 minute adaugam ciupercile, prima data ocupa mult volum dar apoi scad.
Separat, intr-un bol, amestecam faina cu smantana si 200ml lapte.
Cand vedem ca incepe sa scade zeama ciupercilor si incep sa se prajeasca, adaugam sosul, condimentam cu sare si piper alb macinat. Lasam sa se ingroase sosul.
Pentru mamaliguta, punem la fiert lapte cu putina sare, adaugam malaiul si amestecam continuu, de data aceasta am lasat sa fie mai groasa mamaliga pentru ca la servire am facut o forma cu un bol udat cu apa rece, am umplut cu mamaliguta si am presat bine, ca sa nu aiba gauri, am scos mamaliga din bol si am asezat-o in mijlocul farfuriei, jur imprejur am asezat din sos si la final am presarat cu patrunjel tocat.
Aceasta mancare se serveste calda.