Toasturile de la petrecerea de logodna sunt un mod minunat de a aduce un omagiu unui cuplu. Exista multe moduri creative de a felicita un cuplu in cadrul unui toast. Din acest articol vei afla mai multe despre toasturile de logodna si vei putea gasi cateva sfaturi legate de modurile in care poti face un toast semnificativ. Toasturile de logodna reprezinta o traditie indelungata in care oamenii transmit felicitari si urari de bine unui cuplu intr-un cadru public, cum ar fi la o petrecere. Desigur ca, orice toast trebuie sa fie insotit de un pahar cu alcool, de preferinta sampanie sau vin.
Oricine poate tine un toast de logodna. Cu toate acestea, exista cateva norme de eticheta cu privire la persoanele care tin primele toasturi. Iata ordinea persoanelor care tin toasturi la petrecerea de logodna:
• Toastul parintilor: la un moment dat, acest rol era de obicei rezervat tatalui miresei, urmat apoi de tatal mirelui. In ziua de azi, atat parintii miresei, cat si parintii mirelui pot tine toasturi impreuna sau separat.
• Toastul fratilor: fratii si surorile celor doi logodnici tin toastul urmator.
• Toastul bunicilor: bunicii pot tine un toast. Unele cupluri isi lasa bunicii sa tina toasturi inaintea fratilor si surorilor lor.
• Toastul rudelor apropiate: rudele apropiate, cum ar fi matusi, unchi si veri, pot tine toasturi imediat dupa restul membrilor de familie.
• Toastul celor mai buni prieteni: cei mai buni prieteni ai cuplului pot tine toasturi dupa familie. In cazul in care cuplul a ales deja viitoarele domnisoare de onoare si viitorii cavaleri de onoare, acestia trebuie sa tina toasturi inaintea celorlalti prieteni apropiati. Totusi, in aceasta etapa timpurie a logodnei, de obicei, domnisoarele si cavalerii de onoare nu au fost inca alesi.
• Toastul altor prieteni: ceilalti prieteni pot felicita cuplul dupa ce rudele si cei mai buni prieteni ai cuplului si-au incheiat toasturile.
Tipuri de toasturi la petrecerea de logodna
Toate toasturile de logodna ofera cuplului proaspat logodit sprijin si fericire pentru viitor. Toastul de logodna se potriveste de obicei unuia din cele cinci tipuri diferite de toasturi. Tipurile de toasturi includ:
• Felicitari generale: mesajul principal al toastului este o simpla felicitare adresata cuplului.
• Urari de bine: toastul exprima dorinta de fericire pe viitor si binecuvantari.
• Toastul poetic: acest toast contine un scurt poem sau un vers dintr-un poem.
• Toastul cu citate: un scurt citat despre dragoste si casatorie este deasemenea adecvat pentru un toast de logodna.
• Toastul sub forma de povestire: o scurta descriere sau o poveste despre cum s-au indragostit cei doi parteneri este potrivita pentru un toast.
Iata cateva idei pentru un toast de logodna:
• Ureaza-i cuplului fericire prin intermediul unui scurt poem care sarbatoreste casatoria.
• Spune o povestire scurta sau o anecdota care ilustreaza faptul ca doi oameni sunt suflete pereche.
• Ofera-ti sprijinul pentru cuplul care isi incepe noua viata impreuna.
• Daca faci parte din familia viitorului mire sau a viitoarei mirese, spune-i “bun venit” partenerei/partenerului sau.
Sfaturi in privinta toasturilor
Toasturile trebuie sa fie scurte – nu mai lungi de doua minute. Daca incorporezi ceva amuzant in toast, asigura-te ca este de bun gust si ca nu este ceva jenant. Este mai bine sa nu mentionezi nimic ce poate fi interpretat gresit drept o insulta. Alege cu atentie bautura cu care tii toastul. Sampania sau vinul sunt bauturile obisnuite pentru toast, insa cidrul de mere este un substitut bun pentru un grup de oameni care nu bea alcool. La o petrecere de logodna lejera se poate utiliza de asemenea bere, punch sau suc.
Atunci cand tii un toast, incearca sa nu vorbesti prea incet sau prea repede. Vorbeste rar si suficient de tare pentru ca toata lumea sa te auda clar. Pe internet se gasesc destule site-uri utile unde poti gasi sfaturi si idei de toasturi. Cu putina planificare, poti concepe un toast cu adevarat semnificativ. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa vorbesti din adancul inimii. Cuplul iti va pretui cuvintele spuse in timpul petrecerii de logodna, ca pe ceva special.