Confectionarea lumanarilor decorative reprezinta o pasiune foarte interesanta si in acelasi timp se poate transforma intr-o afacere foarte profitabila, avand in vedere popularitatea acestor obiecte decorative atat de frumoase.
Confectionarea lumanarilor decorative poate reprezenta o pasiune interesanta si cu foarte multe beneficii atat pentru persoanele de sex feminin, cat si pentru cele de sex masculin, fiind o modalitate excelenta de petrecere a timpului liber.
Scurta istorie a lumanarilor si evolutia acestora de la obiecte utile la obiecte de decor
Confectionarea lumanarilor reprezinta o activitate straveche care a suferit numeroase modificari de-a lungul anilor. Se presupune ca primele lumanari au fost confectionate in jurul anului 205 i.Hr in China, materialul folosit fiind untura de balena. Scopul confectionarii acestora a fost, bineinteles, acela de a fi folosite pe post de torte.
Mai tarziu, intre anii 849-899, lumanarile au inceput a fi folosite pentru masurarea timpului. Regele anglo-saxon Alfred cel Mare folosea aceste lumanari pentru a-si imparti ziua.
Treptat, confectionarea lumanarilor a devenit o activitate populara in intreaga lume, o activitate practicata de catre orice persoana. Lumanarile erau folosite atat in gospodarii, cat si in timpul unor festivitati, ritualuri sau ceremonii, scopul acestora fiind foarte important si uneori diferit de la o cultura la alta.
Confectionarea lumanarilor si importanta acestora in viata de zi cu zi a cunoscut un declin in momentul in care a fost inventata lampa cu gaz, insa lumanarile au fost folosite in continuare in timpul ceremoniilor religioase, simbolistica acestora fiind una aparte.
In prezent, lumanarile sunt inca folosite in timpul ceremoniilor religioase, in timpul aniversarilor dar si pentru decorarea caselor. Lumanarile decorative au devenit foarte populare si tocmai din acest motiv confectionarea lumanarilor decorative a devenit un hobby in adevaratul sens al cuvantului. Decoratiunile handmade sunt la mare cautare in zilele noastre iar lumanarile decorative realizate manual sunt foarte apreciate si in domeniul aromoterapiei.
Confectionarea lumanarilor decorative – pasiune si arta
Confectionarea lumanarilor decorative reprezinta o activitate foarte relaxanta care poate fi practicata de catre oricine chiar si in grupul de prieteni. Mai mult decat atat, aceasta activitate poate fi practicata de catre intreaga familie iar pasionatii se pot inscrie in grupurile dedicate acestei activitati si pot face chiar si cursuri speciale.
Ce reprezinta, de fapt, confectionarea lumanarilor decorative? Pentru confectionarea lumanarilor decorative este nevoie sa amestecati mai multe tipuri de ceara pe care o modelati dupa bunul plac si in care, in cazul in care realizati lumanari pentru aromoterpaie, adaugati anumite arome speciale.
Confectionarea lumanarilor decorative poate fi considerata o arta in adevaratul sens al cuvantului deoarece pune imaginatia si creativitatea pasionatilor la incercare deoarece acestia se pot exprima intr-un mod inedit prin realizarea lumanarilor in forme care mai de care mai intersante si prin imbinarea culorilor.
Dupa cum am spus si anterior, lumanarile decorative se numara in prezent printre cele mai apreciate decoratiuni deoarece ele confera oricarei case un aspect deosebit, mai ales daca sunt alese in ton cu mobilierul, cu alte culori care caracterizeaza o incapere si cu alte decoratiuni. Lumanarile decorative sunt elegante si ofera locuintei dumneavoastra un aspect misterios, insa in acelasi timp foarte cald si primitor.
Puteti folosi lumanri decorative pentru orice camera, conditia fiind ca acestea sa fie in ton cu respectiva camera. Pe langa faptul ca aceasta pasiune poate fi considerata si o arta in adevaratul sens al cuvantului, confectionarea lumanarilor decorative se poate transforma intr-o afacere foarte profitabila.
Inainte de a incepe sa confectionati lumanarile trebuie sa va documentati asupra principalelor tehnici pe care le veti pune in aplicare si asupra materialelor pe care urmeaza sa le folositi. Aveti nevoie de un kit special pentru confectionarea lumanarilor, de mici resurse financiare si de multa imaginatie si creativitate.
Confectionarea lumanarilor decorative, pe langa faptul ca este un hobby antrenant, este si foarte relaxant. Puteti confectiona lumanari decorative pentru propria locuinta, pentru a le oferi in dar persoanelor dragi, pentru diferite evenimente, dar si pentru a le comercializa.
Buna dimineata, oare cum si cu ce pot glazura o lumanare cilindrica? Multumesc !