Cum să îți învingi teama de avion

0
18

Aș vrea să îți ofer câteva sfaturi despre cum să-ți învingi teama de avion, pentru că este atât de frumos să călătorești și să explorezi noi locuri, încât ar fi păcat să nu o faci din cauza acestei frici.

Studiile spun că una din 5 persoane suferă de frică de avion. Dacă tu ești acea persoană, citește și învață cum să treci peste.

La modul general, tehnicile de relaxare, planificarea în amănunt a călătoriei și imaginația bogată pusă la lucru, pot duce la dispariția aviofobiei.

Cum să îți învingi teama de avion – informații optimiste

În speranța că vei citi acest articol cu mintea deschisă, vreau să afli că avionul este cel mai sigur mijloc de transport. Șansele ca un avion să se prăbușească sunt de una la un milion. Mai exact, 0,00001%. Cu alte cuvinte, ești mult mai siguranță în avion decât în mașină, tren sau metrou.

Cum să îți învingi teama de avion – sugestii concrete

Recomandarea mea pentru cei care au frică de avion este ca pe timpul zborului să își ocupe minte cu diverse activități. În primul rând, trebuie să respire adânc și să se gândească la destinația în care vor ajunge. Deshidratarea se instalează mai repede, la înălțime așa că este recomandat consumul ridicat de apă. Dacă și tu suferi de frică de zbor, încearcă să citești o carte sau să stai de vorbă cu pasagerii de lângă tine.

Citește și:  Camera auto full HD - de ce să ai una în mașină

Poate nu o să-ți vină să crezi, dar poți chiar ruga o stewardesă să te țină de mână la aterizare și la decolare, dacă acest lucru te poate face să te simți mai bine.

Cum să îți învingi teama de avion – mituri

Probabil deja ai fost sfatuit/ă , să bei un pahar de alcool, pentru a uita de frica de avion. Să știi că acest demers are și nu prea are efect. Alcoolul are într-adevăr un efect dezinhibant, dar nu funcționează mereu. Uneori poate avea chiar efect invers. Poate intensifica teama de zbor. Deci, mare grijă la alcool!

Cum să îți învingi teama de avion – ce spun specialiștii

Psihologii explică anumite tehnici: Tehnica imageriei asistate, repetată până la desensibilizare, duce la dispariţia fobiei. Adică, îţi imaginezi că zbori cu avionul de 100 de ori, dacă e cazul, până dispare teama. Apoi, există metoda in vivo, adică expunerea voită la stimulul care provoacă teamă – zborul cu avionul –  însoţit de o persoană. Confruntarea cu aceşti stimuli produce, după un timp, reducerea anxietăţii.

Sfaturi pentru primul zbor cu avionul:

  • Alege o cursă fără escală
  • Alege un loc lână aripă
  • Evită să călătorești noaptea

Sper că ți-am dat câteva sfaturi utile și ai înțeles câte ceva despre cum să îți învingi teama de avion. Dacă ai reușit deja să faci asta, nu uita: sharing is caring.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.