Dragoste și relațiiTe crezi unic și imposibil de înlocuit? Deschide ochii: în dragoste, toți...

Te crezi unic și imposibil de înlocuit? Deschide ochii: în dragoste, toți putem fi înlocuiți!

În lumea de astăzi, orice poate fi înlocuit; chiar oamenii. Dacă privim în jur, acest adevăr crud ne apare clar: în ciuda individualității, a unicității fiecăruia, putem fi înlocuiți, ni se găsește un substitut în viața de zi cu zi, în rolurile noastre sociale.

La locul de muncă poți fi înlocuit; în relațiile de prietenie, poți fi înlocuit; și, poate cel mai dureros, în dragoste poți fi înlocuit. Da, ca om ești un individ unic, însă în ceea ce privește rolurile tale în viață, se găsește un alt om ce-ți poate lua locul.

În dragoste și în viață, oricine poate fi înlocuit!

Când ești îndrăgostit, crezi că persoana de lângă tine este unică, este perfectă pentru tine ca nimeni altcineva. Este singura pentru tine, singura pe care o vrei și singura ce-ți poate oferi fericirea. Nu-ți imaginezi viața alături de altcineva. Ceea ce este frumos, însă și fals: când o relație se încheie, oricât ai iubit și oricât de minunată ți s-a părut persoana iubită, odată ce durerea se îmblânzește, vei afla că poți înlocui rolul pe care fostul partener îl avea în viața ta. Și chiar dacă o nouă relație nu va fi la fel, locul fostului a fost luat de altcineva.

Într-o relație, ajungi uneori să crezi că și tu ești de neînlocuit pentru celălalt. Că doar pe tine te-ar putea iubi, doar cu tine poate fi fericit. Atenție: faci o greșeală! Este mai bine să realizezi că cel sau cea de lângă tine poate găsi o altă persoană cu care să aibă o relație, o altă persoană pe care să o iubească. Zi de zi, există măcar un alt bărbat sau o altă femeie ce și-ar dori să fie împreună cu partenerul/ partenera ta de cuplu!

Nu ești imposibil de înlocuit, iar această realizare este una bună pentru tine. De ce? Pentru că dacă ajungi să crezi că ești atât de special, încât partenerul de cuplu nu ar găsi pe altcineva ca tine, ajungi să nu mai apreciezi acest partener la adevărata sa valoare. Ajungi să te porți nepăsător, deoarece gândești că oricum nu va vrea pe altcineva și oricum nu va găsi pe cineva ca tine. Fals!!

Citește și:  Impactul pe care anularea nunții îl are asupra celor două familii implicate

Încă un lucru important: în unele relații, partenerul te face să simți ca și cum el/ ea este mai bun decât tine, ca și cum nu ai avea șanse să ai pe cineva la fel. Te face să te simți inferior și recunoscător că el/ ea stă cu tine, deși ar putea găsi pe altcineva. În timp ce tu nu ai găsi pe nimeni la fel ca el/ ea. Dacă te simți astfel în relația ta de cuplu, este bine să-ți deschizi ochii și să realizezi că ești manipulat! Partenerul vrea ca tu să te simți mai puțin bun, mai puțin valoros, vrea ca tu să fii nesigur. Căci astfel, este sigur că tu vei rămâne mereu acolo, cuminte și că vei închide ochii la toate porcăriile.

Crezi că ai tot ce poți avea? Accepți de la partener orice, pentru că simți că este mai bun decât tine? Crezi că nici o altă persoană nu te-ar iubi? Ți-e frică să o iei de la capăt cu altcineva, crezând că nu ai șanse să găsești ceva bun?

Deschide ochii: tu, femeie sau bărbat, poți fi înlocuit. Partenerul tău poate fi și el înlocuit. Fiecare este un individ unic, cu bune și rele, dar locul fiecăruia poate fi luat de altcineva.

Este un adevăr pe care e bine să-l cunoști. A ști că nu ești de neînlocuit înseamnă a îi acorda partenerului de cuplu atenția și aprecierea pe care le merită.

A ști că nici el sau ea nu este de neînlocuit înseamnă a conștientiza că, dacă nu ești iubit și nu ești fericit, meriți ceva mai bun și poți găsi ceva mai bun!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.