Rase de câini – Wetterhoun

0
631
Câinele Wetterhoun, Foto: hondenpage.com

Wetterhoun este o rasă de câini olandeză. A fost dezvoltată acum 400 de ani în provincia Friesland, din Olanda. Această rasă a fost folosită inițial la vânâtoarea de vidre. În prezent este considerată foarte potrivită ca animal de companie sau drept câine de pază.

Rasa Wetterhoun, Foto: free-pet-wallpapers.com
Rasa Wetterhoun, Foto: free-pet-wallpapers.com

Câinele Wetterhoun este energic, plin de viață, încăpățânat și uneori agresiv. Trebuie să fie dresat de la vârstă fragedă pentru a-și asculta stăpânul. Este considerat un animal inteligent, fapt pentru care învață imediat comenzile, dar este și îndrăzneț, sociabil, devotat stăpânului. Se adaptează destul de ușor la viața în apartament dar și la casă, însă trebuie plimbat în fiecare zi, deoarece are nevoie de mișcare, să alerge zilnic în aer liber.

Câinele Wetterhoun este de talie medie, are înălțimea la greabăn de 59 cm dacă este mascul și de 55 cm dacă este femelă. Ca aspect general, corpul său este robust, toate părțile sale componente sunt bine proporționate, musculatura dezvoltată și oasele puternice. Membrele posterioare sunt mai mari decât cele anterioare, iar labele robuste. Capul este destul de mare, craniul puțin bombat, botul puternic și lung, iar nasul este maro sau negru.

Citește și:  Limfomul felin, care sunt simptomele acestei boli la pisici și ce organe afectează aceasta?

Urechile sunt late, lasate pe lângă corp, acoperite cu fire de păr ondulate. Ochii sunt ovali, de mărime medie, au irisul maroniu sau căprui. Pe corp blana este alcătuită din fire de păr creț și negru. Pe cap, firele de păr sunt mai scurte și mai puțin ondulate. Coloritul este negru, maroniu-cafeniu, negru cu alb sau tricolor.

Blana acestui câine trebuie periată o data pe săptămână sau chiar mai des pentru a fi bine îngrijită. Hrana trebuie să fie de calitate, specială pentru astfel de câini, deoarece în caz contrar se poate ca astfel de câini să facă alergii la mâncare. Porțile trebuie să fie 2-3 pe zi și stabilite să fie în funcție de vârsta și greutatea animalului.

Video – Rase de câini – Wetterhoun: 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.