Câteva sfaturi utile pentru ceremonia tăierii tortului

0
1418
Taierea tortului de nunta, Foto: onewed.ru
Taierea tortului de nunta, Foto: onewed.ru

Taierea tortului de nunta este o traditie veche in care mirele si mireasa isi demonstreaza angajamentul de a se sprijini unul pe celalalt. Ceremonia taierii tortului de nunta este unul dintre momentele cele mai anticipate de catre invitati in cadrul receptiei de nunta. Este un moment nostalgic care simbolizeaza prima data cand mirele si mireasa impart painea ca sot si sotie, moment care demonstreaza si angajamentul lor de a se sprijini si a se hrani unul pe altul.

In functie de tipul de receptie, taierea tortului poate avea loc fie mai devreme, fie mai spre sfarsitul festivitatilor. Daca receptia este un eveniment simplu in care se servesc aperitive si gustari, atunci cuplul ar trebui sa taie tortul la scurt timp dupa ce i-au intampinat pe invitati, pentru ca astfel tortul sa faca parte din meniu. Insa, daca receptia include un meniu complet, tortul nu trebuie sa fie taiat pana ce ultimul fel de mancare din meniu nu a fost servit si nu inainte ca mirele si mireasa sa fi dansat primul lor dans ca sot si sotie.

Cateva sfaturi pentru ceremonia taierii tortului

Ceremonia-taierii-tortului-de-nunta-225x300.jpgPentru a da semnalul taierii tortului, DJ-ul poate face un anunt sau poate pune o melodie specifica in timp ce ii incurajeaza pe oaspeti sa se apropie de masa tortului pentru a face poze. Cu toate acestea, felul in care este taiat tortul poate fi o sarcina dificila. Asa cum fiecare tort de nunta este unic, la fel si fiecare prima taietura va fi diferita. Daca cititi in continuare, veti afla cateva sfaturi despre taierea tortului si de asemenea ce greseli sa nu faceti.
• Asculta de fotograf: taierea tortului este un moment extrem de fotogenic, iar fotograful va cere cuplului sa taie in asa fel incat sa iasa pozele cat mai bine. De exemplu, in cazul unui tort cu mai multe etaje si cu decoratiuni elaborate, poate fi o alegere proasta ca taietura sa se faca in partea de jos, in timp ce partea superioara a tortului poate fi prea sus pentru o prima taietura.
• Ia o pauza: prietenii si membrii familiei vor vrea sa faca poze atunci cand se taie tortul, iar cuplul trebuie sa le acorde acestora cateva momente pentru a le face cat mai multe poze.
• Lucrati impreuna: mana mirelui trebuie sa se afle deasupra mainii miresei atunci cand se face prima taietura in tort, pentru a arata modul in care acestia vor coopera si vor lucra impreuna in casnicia lor. In functie de tipul de glazura, cuplul ar putea avea nevoie sa foloseasca doar o mana sau ambele maini la taierea tortului.
• Folositi un set pentru servire: un asemenea set este format dintr-un cutit special pentru torturi si prajituri si o paleta. Daca mirele si mireasa nu au propriul set, atunci acestia pot imprumuta unul de la cofetar sau furnizor. Pentru o nunta militara sau cu tema renascentista, in loc de cutit se poate folosi o sabie.
• Hraniti-va unul pe altul mai intai: gestul de a se hrani unul pe altul cu prima bucatica taiata din tort este unul simbolic si reprezinta o traditie ce semnifica relatia grijulie pe care o vor avea mirele si mireasa.
• Oferiti felii de tort socrilor: in cazul unei ceremonii de taiere a tortului mai lunga sau a unei ocazii mai formale, cuplul poate alege sa taie felii de tort suplimentare pe care sa le ofere socrilor. Acest gest va arata legatura dintre cele doua familii si reprezinta o modalitate delicioasa de a arata respect pentru noile rude.

Citește și:  Cele mai enervante și neadevărate lucruri pe care le auziți când vă căsătoriți

Asa nu

In continuare veti afla ce sa nu faceti la ceremonia taierii tortului de nunta.
• Distrugerea tortului: rezistati tentatiei de a batjocori aceasta ceremonie manjindu-va unul pe altul cu tort. Asta nu numai ca distruge machiajul miresei, smochingul inchiriat si rochia de mireasa costisitoare, dar distruge si respectul pe care se presupune ca o asemenea ceremonie ar trebui sa-l impuna.
• Folosirea degetelor: pentru a va hrani unul pe altul la ceremonia taierii tortului este bine sa utilizati furculite pentru desert, nu mainile, astfel eliminati si tentatia de a distruge tortul.
• Taierea nivelului superior: nu numai ca ultimul nivel al tortului este prea instabil pentru o prima taietura, dar multe cupluri aleg sa pastreze aceasta portiune de tort pentru prima lor aniversare de nunta. Cu toate acestea, la unele torturi se poate taia si ultimul nivel fara probleme. Pentru a sti sigur, cereti recomandari cofetarului sau fotografului.

Cum se taie tortul pentru a fi impartit invitatilor

In afara de faptul ca mirele si mireasa trebuie sa stie cum sa taie tortul pentru prima data, poate fi extrem de util ca acestia sa stie si cum sa taie tortul pentru a fi impartit invitatilor la Ce-sa-nu-faci-la-ceremonia-tortului-de-nunta.jpgnunta. Multi furnizori percep taxe pentru taierea tortului, iar daca la receptie sunt trei sute de invitati, acele taxe pot fi destul de mari. In general, o felie de tort are dimensiunile de 2,5 centimetri latime si 5 centimetri grosime, acestea fiind dimensiunile standard pe care cofetarii le iau in consideratie atunci cand recomanda torturi pentru evenimente mari. Un cuplu poate alege portii mai generoase, insa trebuie sa fie atent la preturile exorbitante pe care le poate avea un tort de nunta mai mare.

Pentru a taia tortul si a fi servit invitatilor, mai intai acesta trebuie sa fie impartit in sectiuni corespunzatoare care vor genera felii de tort de marimi egale. Etajele tortului trebuie sa fie date jos, cele mai mari fiind cele care sunt taiate primele. Torturile cu forma rotunda sunt impartite in inele concentrice de pana la cinci centimetri adancime, dupa care fiecare inel succesiv este taiat in felii. Torturile de nunta cu forma patrata sunt impartite mai intai in dreptunghiuri cu latimea de cinci centimetri, pentru a putea fi taiate, iar torturile in forma de inima trebuie mai intai sa fie taiate in randuri de dimensiuni corespunzatoare inainte de a fi taiate in felii.

Deoarece un tort elegant de nunta se poate faramita pe masura ce este taiat, acest proces are loc de obicei departe de ochii invitatilor. Pentru a realiza taieturi netede, cutitul trebuie sa fie curatat inainte de fiecare taietura. Fiecare felie trebuie sa fie servita pe farfurii mici pentru desert. Desi ceremonia taierii tortului este un moment important la receptia de nunta si toti ochii sunt pe mire si mireasa, acestia trebuie sa nu uite sa se relaxeze orice s-ar intampla.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.