Supa din piept de pui, legume și ciuperci – află cum poți pregăti această rețetă

0
279
Supa din piept de pui, legume si ciuperci
Supa din piept de pui, legume si ciuperci

Supa din piept de pui este derivata dintr-un ragout preparat cu carne de pui si legume, doar ca a fost transformat intr-o supa delicioasa suficienta pentru masa unei familii cu 4-6 membri.

Ingrediente supa din piept de pui, legume si ciuperci

  • 500 gr piept de pui
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 morcovi mari
  • 1 patrunjel
  • 2 ciuperci mari
  • un sfert de telina
  • patrunjel verde
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura de otet
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala foarte bine pieptul de pui si se lasa cateva minute la scurs apoi se taie cubulete si se condimenteaza.

Ceapa se taie marunt si se caleste in 100 ml de ulei pana cand devine transparenta, se adauga carnea si se calesc impreuna pana cand cea din urma devine alba. Se adauga 3 l de apa fierbinte, patrunjel verde si se lasa la fiert la foc mic.

Legumele se curata de coaja, se spala, se taie sub forma de baghete si se adauga in apa inainte ca supa sa inceapa sa fiarba. Dupa cca 45 de minute de fierbere se verifica daca pieptul de pui si legumele sunt fierte. Daca raspunsul este da, se pregateste rantasul dupa reteta de mai jos, se adauga in supa, se asteapta pana da un clocot, se ia de pe foc si se adauga o lingura de otet si patrunjel maruntit. Nu adaugati otetul si patrunjelul verde maruntit inainte sa luati supa de pe foc.

Rantas

Cca 100 ml de ulei se pun la incins intr-o tigaie si se adauga apoi 2 linguri de faina amestecand mereu pana se omogenizeaza. La final se adauga o lingurita de boia, se amesteca si se ia de pe foc. Se adauga lingura de smantana si se incorporeaza treptat zeama de la supa pana cand se elimina cocoloasele. Eventual rantasul se strecoara in zul in care nu a iesit omogen.

01 Piept de pui02 Piept de pui condimentat03 Ceapa taiata04 Legume netaiate05 Morcovi taiati06 Morcovi si ciuperci07 Legume pentru supa08 Legume taiate09 Ingrediente la calit10 Supa cu legume11 Faina si ulei12 Amestec omogen13 Faina, ulei si boia14 Rantas cu boia15 Rantas cu smantana16 Rantas final17 Supa si patrunjel maruntitSupa din piept de pui si legume

Stefania Turc

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here