De fiecare data cand ma gandesc la sanatatea familiei mele imi aduc aminte de carnea rosie de vita, bigata in fier si de legumele care banuiesc ca nu necesita prezentare. De aceea, atunci cand am ocazia, prepar aceasta supa care e pe placul intregii familii.
Ingrediente supa de vacuta cu legume si taitei
- 600 gr carne de vita
- 2 morcovi mari
- 1 ardei capia galben
- 2 ciuperci mari
- 1 radacina patrunjel
- jumatate de gulie
- frunze de patrunjel
- 50 gr taitei
- sare dupa gust
- smantana pentru servit
Mod de preparare
Se spala bine carnea de vita si se lasa la scurs.
Legumele se curata, se spala si se taie in bucatele mici, mai putin ardeiul pe care l-am taiat doar in 2 bucati. Astfel am putut sa scot semintele si sa indepartez ardeiul atunci cand supa a fost gata.
Carnea de vita se prepara in timp mai indelungat, in special atunci cand animalul a fost matur.
Carnea de vita, nu cea de tineret bovin, e cea care e mai bogata in fier de aceea e mai recomandata. Dar, asta inseamna mai mult timp de fiert. De aceea, exista 2 variante de a prepara supa.
Eu am ales sa pun carnea la fiert separat, spumand din cand in cand, cu vreo ora inainte de a pune si legumele.
Am vazut ca sunt cazuri in care carnea e taiata in cubulete foarte mici ( cca 0.5 cm ), fierband astfel mai rapid. Eu am adaugat legumele atunci cand carnea mea a fost aproape fiarta.
La final am adaugat taiteii si am servit apoi supa cu smantana, dupa plac.