Supa de fasole verde, ca si orice mancare, este cea mai gustoasa din ingredinete proaspete si culese din gradina noastra.
Ingrediente supa de pastai sau fasole verde, cu smantana
- Fasole verde
- Marar
- Smantana
- Boia de ardei dulce
- 2 lg faina
- Ulei
- Vegeta
- Sare, piper
Mod de preparare
Asa am inceput reteta – sa folosim fasole verde proaspata – si eu folosesc congelata… si ale mele au fost proaspete, dar inainte cu o zi mama a pregatit fasolea pentru a o congela pentru iarna si am uitat sa zic sa-mi lase mie un pic pentru supica.
Am citit undeva ca cele mai mute vitamine se gasesc in varfurile pastailor, acolo unde noi rupem, „curatam” fasolea, asa sunt curatate si ale mele cine este curios daca este adevarat sau nu, poate sa faca un studiu si sa ne povesteasca si noua.
Punem la fiert fasolea, condimentam cu sare, piper si vegeta, cand este gata, pregatim rantasul: in putin ulei adaugam faina si boia de ardei si amestecam bine.
Turnam rantasul in supa si mai lasam 3-4 minute la fiert, tocam mararul si-l adaugam in supa.
La final adaugam smantana.