Aceasta reteta nemaipomenita o am de la mama-soacra, este o supa adorata de intreaga familie, este una din supele pe care le fac fara frica in orice cantitati deaorece stiu sigur ca va trece.
De data aceasta m-am pornit sa fac o supa mai mica dar pana la urma gandindu-ma cat de gustoasa este m-am razgandit si-am facut intr-o oala de 5 l.
Ingrediente supa de cartofi cu costita afumata
- 1 kg cartofi
- 4 linguri de faina
- 1 ceapa
- 350 ml lapte
- 3 linguri smantana
- ulei
- sare,piper boia
- Costite afumate
Mod de preparare
Pentru inceput fierbem costitele, trebuie fierte in 2 ape ca sa iasa afumatura si sarea din acestea, eu am folosit costite de casa 14 bucati (prima apa o aruncam iar cea de-a doua o folosim la supa).
Taiem cubulete cartofii (in poza apar 7 dar cum am scris si in reteta am folosit pana la urma 1 kg) si ceapa in bucatele cat mai mici.
Dupa ce s-au fiert costitele punem ceapa cu cartofii la prajit in ulei pana devin sticlosi; apoi adaugam 2 linguri de faina, mai lasam putin la prajit, apoi punem 1 lingurita de boia si stingem cu apa de pe costite.
Punem costitele peste cartofi si adaugam apa cat sa-i acopere, lasam un pic sa fiarba asa (astfel vor fi fierti si cartofii mai repede).
Adaugam restul de apa de pe costite, lasam sa mai dea cateva clocote pana ce cartofii sunt fierti si punem ingrosala de smantana peste (ingrosala se face astfel: 2 linguri de faina omogienizam incet cu apa rece, apoi adaugam 350 ml lapte si 3 linguri de smantana).
Lasam sa mai fiarba 5-10 minute impreuna cu ingrosala si supa este gata.