Este o gustare rapida, ieftina si gustoasa in special pentru zilele de post.
Din cantitatea de mai jos mie mi-au iesit 4 placintioare; dar daca folositi o tava mai mare vor iesi doar 3.
De preferat atunci cand prajiti placintele sa folositi o tigaie antiaderenta.
Ingrediente rosti – placinte de post cu cartofi si ceapa verde
- 3 cartofi albi
- 3 fire de ceapa verde
- 8 linguri de ulei
- sare, piper
Mod de preparare
Razuim cartofii albi, se pot folosi orice tip de cartofi dar ideal este sa folosim cartofi fainosi ca sa aiba in final crusta crocanta iar interiorul moale si pufos.
Taiem ceapa verde marunt si amestecam impreuna cu cartofii razuiti; condimentam cu sare si piper.
Punem 1 lingura de ulei in tigaie ( nu se foloseste ulei mult, putin mai mult decat la clatite) iar dupa ce s-a incins punem compozitia in forma de placinta, dar nu strat gros pentru ca riscam sa nu se prajeasca in interior.
Dupa ce am lasat la foc potrivit 3-4 minute intoarcem placinta pe o farfurie, adaugam 1 lingura de ulei in tigaIe si punem clatita sa se prajeasca si pe partea cealalta.
Dupa ce s-a prajit placinta se taie in 4; se poate servi ca atare sau tip sandwich (cu paine, vezi poza).