Supa este ideala pentru post, dar nu numai, este plina de vitamine si, nu in ultimul rand, este foarte gustoasa.
Uleiul aromat, in ultima vreme, eu il folosesc cu mare drag si la alte mancaruri, v-il recomand si voua!
Ingrediente supa crema de legume cu ulei aromat
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 2 rosii
- 1 tulpina telina apio
- 2 1/2 cani apa
- sare, piper negru
- 3 lg ulei de masline
- 2 fire patrunjel
- 2 frunza busuioc
Mod de preparare
In robotel maruntim ceapa si telina si calim in ulei incins impreuna cu morcovul taiat rondele.
Curatam cartofii si rosiile de coaja, maruntim in cubulete si ii adaugam in oala, condimentam cu sare si piper si turnam peste apa.
Cu un blender mixam tot continutul oalei pena devine cremoasa.
Intr-un mojar punem frunzele cu putina sare si le pisam pana ce devin o pasta, adaugam uleiul si amestecam bine.
Supa crema o servim stropita cu uleiul aromat si crutoane.