DiverseȘtirile de la ora 5 - filmul de groază la care se...

Știrile de la ora 5 – filmul de groază la care se uită toată România

Unul dintre jurnalele de știri renumite de pe ProTV este cel de după amiază, mai exact știrile de la ora 5.

Știrile de ora 5 – chiar atât de mult ne plac?

Cred că nu este român care să nu fi vizionat cel puțin o dată știrile de la ora 5. Da, acelea prin care ni se prezintă tot felul de știri tragice (crime, accidente, violență etc). E comic, însă dacă într-adevăr nu ar fi avut audiență cu certitudine formatul acestora s-ar fi schimbat de mult. Se știe că publicul larg are atracție față de senzațional și față de știrile cu un impact major emoțional! Să înțelegem astfel că știrile de la ora 5 au luat naștere pentru că de fapt asta ”se cere” și ”are audiență”. Pentru mine, cel puțin pare incredibil! V-ați pus vreodată întrebarea, logică de altfel, cât de mult și cum oare ne poate influența vizionarea știrilor cu un impact negativ? Care este influența acestora asupra stării noastre generale?

Ce părere am eu despre jurnalul tragediilor zilnice

În primul rând, consider că vizionarea în exces … chiar zi de zi a știrilor de la ora 5, pline de dramatism, pot să influențeze telespectatorii. Consider că pot da chiar ”idei” unor persoane mai puțin stabile emoțional. Poate chiar și curaj prin puterea exemplului! Cred că ați văzut cazul de la metrou, după ce a fost foarte mult mediatizat, s-au mai ”trezit” câțiva să acționeze cam la fel!

Trebuie astfel foarte mare prudență și profunzime în gândirea acestui tip de știri. E clar că știrile și mass-media în general au rolul de a contura realitatea cotidiană,dar totuși.  Se poate ajunge la un moment dat să ai impresia, eronată, că tot ceea ce se prezintă la știri are caracter de normalitate!

Știrile de la ora 5 pot avea tot felul de efecte negative

Colac peste pupăză, știrile tragice ne pot desensibiliza prin multitudinea de informații negative prezentate. După o zi grea de muncă, a sta în fața televizorului, vizionând tot felul de știri cu crime, violuri… și necazuri de peste tot din lume, nu poate decât să ne indispună. Eventual să ne schimbe într-un fel percepția asupra vieții, rezultând astfel mai puțină empatie față de semenii noștri! Ei bine, și nu numai cele tragice .. chiar si cele de pe scena politică … dacă tot veni vorba! Ceva interesant la știrile de la ora 5…mai rar.

Prin expunerea exagerată a publicului la un val de știri negative se stabilește un dezechilibru emoțional. Un conținut excesiv de violență, agresivitate, imoralitate, nu aduce nimic . Se ajunge la o  falsă impresie a evadării din realitate! S-a și constatat faptul că această expunere la informații foarte tragice cu un dramatism puternic este nocivă. Poate crește rata sinuciderilor în rândul persoanelor care deja suferă de depresie.

Să fim informați, dar cu simțul măsurii!

În concluzie, nu contest faptul că trebuie să fim informați, să fim la zi cu tot ceea ce se întâmplă în țară și în întreaga lume. Dar totul se face cu moderație! Noi trebuie să selectăm ceea ce este corect si bun pentru starea noastră generală. Să nu ne lăsăm influențați de ceea ce ni se transmite prin canalele de știri. Informația trebuie atent ”filtrată”, iar noi să evităm, pe cât posibil, conținutul acelor informații care ne dau cu totul peste cap …

Aștept cu mare curiozitate părerile voastre referitoare la celebrul jurnal de la ora cinci, de pe ProTV. Sunteți PRO sau CONTRA vizionării zilnice a acestui tip de știri?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.