Animale de companieGecko turner (Pachydactylus turneri), o specie de șopârle recomandată pentru un terariu

Gecko turner (Pachydactylus turneri), o specie de șopârle recomandată pentru un terariu

Gecko turner este o specie de soparla care nu depaseste lungimea de 20 cm si care populeaza regiunile impadurite din Africa de Sud, Namibia, Mozambic si altele. Traieste mai ales in zone umede si apropierea cursurilor de ape line, pe malul baltilor si lacurilor. Uneori ajunge si in apropierea asezarilor umane si este o specie comuna pe continentul sud-african.

Corpul soparlei este lat si aplatizat, are o conformatie masiva. Capul este si el foarte mare, de forma triunghiulara, bine diferentiat fata de corp, botul este ascutit si are deschiderea larga. Coada este lunga si ingrosata la baza, datorita acumularilor de grasime. Membrele anterioare si posterioare sunt scurte si robuste, prevazute fiecare cu cate cinci degete puternice cu discuri adezive destul de mari.

Intregul corp al soparlei gecko turner este acoperit cu piele groasa si solzoasa, iar particularitatea ei consta in faptul ca solzii sunt mari, grosi si nodurosi. Pe partea dorsala a corpului apar numeroase pete mici al caror colorit este in nuante maronii, cafenii, gri, crem, cenusii, galbui. Pe partea ventrala nuantele de culori sunt mai deschise.

In conditii de captivitate gecko turner poate fi adapostit intr-un terariu vertical cu peretii din sticla si capac cu orificii pentru patrunderea aerului. In interior se pun ramuri verticale de copac, pe care soparla sa se catere, ea fiind o specie predominant arboricola. Pe fundul terariului este bine sa fie un substrat realizat din pamant si fulgi de cocos.

Temperatura in terariu trebuie sa fie de 25 grade Celsius, iar umiditatea destul de ridicata, mentinuta prin pulverizare cu apa in fiecare zi. Dieta soparlei este alcatuita in principal din insecte, iar o data pe saptamana completata cu suplimente de minerale si vitamine.

Gecko turner are denumirea stiintifica de Pachydactylus turneri, face parte din ordinul Squamata, familia Gekkonidae.

Video – Specii de soparle – Gecko turner (Pachydactylus turneri):

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.