Timp liberUnde se poate pescui plătica și care sunt cele mai bune metode

Unde se poate pescui plătica și care sunt cele mai bune metode

Platica este un peste din familia ciprinidelor, cunoscuta in popor si sub numele de ruginoasa sau carjanca. Acest peste de apa dulce iubeste zonele inferioare ale raurilor, lacurile, baltile de ses, Dunarea si baltile sale, insa a fost vazuta si pe litoralul Marii Negre.

Un exemplar matur poate atinge 50 cm, in mod exceptional chiar si 60-70 cm, si greutate de 0,5-1 kg, ajungand in cazuri exceptionale chiar si la 5-6 kg.

Platica are o forma a corpului foarte aplatizata si inalta, nu are mustati si este colorata in functie de mediul in care se gaseste. Are ochi mari si gura mica protractila. Corpul este acoperit de solzi moi care lipsesc de pe muchia burtii.

Culorile variaza in functie de apa in care se gaseste: argintiu cu spate verde inchis spre negru, aurie, aramie, bruna sau maro inchis, rosie sau rosie—bruna. Inotatoarele sale sunt de un albastru spalacit, iar coada este scobita adanc, cu aripioara de jos mai lunga.

platica

Platicile sunt pesti pasnici si timizi daca sunt de dimensiuni mai mici, si devin mai agresivi pe masura ce cresc, hranindu-se chiar si cu pesti mai mici. Hrana standard consta in viermi, plancton, moluste mici, crustacee, icre si larve acvatice. Perioada de depunere a icrelor este in primavara, cand apa ajunge la temperaturi de 28 grade Celsius, icrele fiind depuse in ape mici cu multa vegetatie.

Platica sta de obicei mai aproape de fundul apei pentru a scormoni usor , cautandu-si astfel hrana: crustacee, larve de insecte, moluste sau resturi vegetale. Puietii umbla in scoli de pesti pana cand ajung la maturitate.

Cum pescuiesc platica

Pescuirea acestei specii de peste se desfasoara destul de usor gratie personalitatii sale curioase. Aveti nevoie de momeala care sa conste in larve de libelula, vierme, porumb in lapte, boabe de paine, canepa prajita sau arpacas.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.