Rețete culinareSos de vin roșu cu legume și condimente - vezi cum se...

Sos de vin roșu cu legume și condimente – vezi cum se pregătește acest sos delicios

Sosul de vin rosu se foloseste de obicei pentru fripturile de carne.

Dar se poate asorta si cu alte mancaruri, depinde de gustul fiecaruia.

Ingrediente sos de vin rosu – cu legume si condimente

  • 400ml vin rosu sec
  • 500ml supa de pui
  • o ceapa medie
  • un morcov
  • un praz
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1-2 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 2 linguri unt
  • sare,piper

Mod de preparare

Curatam legumele si le maruntim cu robotul de bucatarie sau cu un cutit, nu trebuie sa fie asa de marunte. Punem ulei la incins, calim legumele si amestecam din cand in cand.

Adaugam pasta de rosii, condimentam cu cimbru, rozmarin si ienibahar, adaugam frunzele de dafin, calim 5 minute.

Adaugam vinul si fierbem pana se reduce la jumatate; adaugam supa si fierbem pana cand si ea se reduce la jumatate, dupa care condimentam cu sare si piper.

Strecuram sosul, apasam legumele in sita ca sa iasa tot sucul, sosul strecurat il punem inapoi pe foc, amestecat cu doua linguri de smantana, pentru 15-20 de minute.

Sosul se poate pastra in frigider mai multe zile.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.