Reteta de mai jos prezinta modul de preparare a unui sos pe baza de pipote si inimi de pui. Cantitatea prezentata este sufiecienta pentru 4 persoane si se poate servi cu diferite garnituri. Pentru rapiditatea cu care se prepara noi am ales amestecul mexican impreuna cu orez.
Ingrediente sos de pipote si inimi de pui – cu amestec mexican si orez
- – 400 gr de pipote si inimi de pui
- – 2 cepe mari
- – 150 ml ulei
- – sare dupa gust
- – piper dupa gust
- – 1 lingurita boia de ardei
- – patrunjel verde
- – 200 gr amestec mexican de legume
- – 200 gr orez
Mod de preparare
Sos de pipote si inimi de pui
Se spala bine pipotele si inimile de pui. Pipotele trebuie curatate cu atentie pentru a elimina pielita galbena care a mai ramas accidental iar inimile se taie in doua parti si se spala bine in interior. Se lasa la scurs si apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Cele doua cepe se curata de coaja si se taie marunt. Uleiul se pune intr-o oala la incins si se pune in ea ceapa la calit. Ea se lasa la foc mic si se amesteca continuu pana cand devina sticloasa. Pe urme se adauga pipotele si inimile de pui condimentate, se caleste tot amestecul pentru inca 1-2 minute si se adauga o lingurita de boia de ardei. Acesta din urma se adauga doar la sfarsit pentru a nu se arde. Se adauga cateva cani de apa pana cand sosul acopera pipotele de pui. Se adauga verdeata de patrunjel maruntit pentru a da un plus de aroma sosului.
Amestec mexican de legume cu orez
Ma intai se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita rasa de sare. Se spala bine prezul si se pune la fiert pentru aproximativ o jumatate de ora.
Separat se pune la fiert apa pentru amestecul mexican impreuna cu putina sare. Atunci cand apa clocoteste, se pun legumele la fiert si se lasa pentru 10-15 min, in functie de indicatiile de pe ambalaj.
Cand orezul si legumele sunt fierte, se strecoara si se lasa la scurs, mai apoi se amesteca si se servesc cu sosul descris mai sus.