Snitelul Palermo este de origine italiana ,diferenta dintre snitelul simplu si cel italian este parmezanul care se pune deasupra pe snitel imediat dupa ce a fost scos din tigaie.
Snitelele din pulpa de pui au un atu deoarece sunt foarte moi si pufoase si dupa prajire.
Ingrediente snitel Palermo din pulpa de pui
- 6 pulpe superioare de pui
- 150 gr faina
- 50 gr parmezan
- 4 oua
- sare,piper
- ulei
Mod de preparare
Pentru inceput trebuie sa dezosam pulpele de pui astfel: indepartam pielea de pe pulpa, taiem pulpa pe la mijloc, indepartam carnea de pe os, bagam cutitul sub os si tragem spre capat, astfel vom elibera o parte de os si tot asa procedam si cu partea cealalta.
Dupa ce am dezosat pulpa taiem bucata de carne in 2, iar daca intr-o parte este mai groasa o taiem din interior spre margine dar nu pana in capat ,ci doar cat sa se poata rasuci spre exterior ca sa fie de o grosime uniforma.
Condimentam pulpele cu sare si piper si le lasam la macerat cel putin 1 ora (se pot face si pe loc, dar sunt mai bune daca stau la macerat si patrund condimentele in carne).
Batem 4 oua condimentate cu sare si piper pana devine de o consistenta mai spumoasa.
Dam snitelul prin faina si ou de 2 ori iar apoi punem la prajit in uleiul incins.
Imediat dupa ce s-a prajit, cum am scos snitelul din tigaie, punem deasupra parmezanul razuit ( cat timp este fierbinte ).
Se poate servi ca atare alaturi de muraturi sau cu garnitura de cartofi pai sau piure.