Rețete culinareSnițel Palermo din pulpă de pui - rețetă pentru a găti o...

Snițel Palermo din pulpă de pui – rețetă pentru a găti o masă deosebită

Snitelul Palermo este de origine italiana ,diferenta dintre snitelul simplu si cel italian este parmezanul care se pune deasupra pe snitel imediat dupa ce a fost scos din tigaie.

Snitelele din pulpa de pui au un atu deoarece sunt foarte moi si pufoase si dupa prajire.

Ingrediente snitel Palermo din pulpa de pui

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 150 gr faina
  • 50 gr parmezan
  • 4 oua
  • sare,piper
  • ulei

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa dezosam pulpele de pui astfel: indepartam pielea de pe pulpa, taiem pulpa pe la mijloc, indepartam carnea de pe os, bagam cutitul sub os si tragem spre capat, astfel vom elibera o parte de os si tot asa procedam si cu partea cealalta.

Dupa ce am dezosat pulpa taiem bucata de carne in 2, iar daca intr-o parte este mai groasa o taiem din interior spre margine dar nu pana in capat ,ci doar cat sa se poata rasuci spre exterior ca sa fie de o grosime uniforma.

Condimentam pulpele cu sare si piper si le lasam la macerat cel putin 1 ora (se pot face si pe loc, dar sunt mai bune daca stau la macerat si patrund condimentele in carne).

Batem 4 oua condimentate cu sare si piper pana devine de o consistenta mai spumoasa.

Dam snitelul prin faina si ou de 2 ori iar apoi punem la prajit in uleiul incins.

Imediat dupa ce s-a prajit, cum am scos snitelul din tigaie, punem deasupra parmezanul razuit ( cat timp este fierbinte ).

Se poate servi ca atare alaturi de muraturi sau cu garnitura de cartofi pai sau piure.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.