Sfaturi practice pentru a reaprinde pasiunea în cuplu

0
367

Vrei o relație amoroasă de lungă durată, fericită și sinceră? Poate deja te afli într-o relație sau ești în căutarea uneia. Indiferent de ipostază, e bine să mergi înainte cu dreptul și să menții flacăra aprinsă chiar și în cele mai dificile momente. Așa că iată câteva sfaturi practice pentru reaprinderea pasiunii în cuplu.

După câțiva ani împreună, e posibil să apară rutina. Iar partenerii fie comunică despre asta, fie se lasă purtați de viață în continuare, fiind resemnați. Se spune că „dragostea durează 3 ani”, dar în anumite cazuri poate chiar mai puțin. Se mai spune că după 3 ani, cuplurile intră într-o zonă de confort și deși nu se despart, nu mai fac atât de multe activități împreună așa cum făceau la început. Nici măcar viața sexuală nu mai e la fel de intensă.

Confortul și rutina apar atunci când viața se bazează pe „zile care sunt copy-paste”, precum: muncă – acasă – somn – mers la rude. Și când cei doi sunt acasă, fiecare își vede de treabă, dar făcând lucruri diferite.

Ce este mai exact pasiunea în cuplu?

Când spunem pasiune ne referim la flacăra iubirii de început, la fluturii din stomac, la sentimentul acela de dor nebun atunci când cei doi nu sunt unul lângă celălalt. La sentimentul acela că „tu ești jumătatea mea” și „pentru tine trăiesc”.

Pasiunea în cuplu se manifestă atunci când pentru niciunul nu mai există altă alternativă decât o viață împreună. Este atunci când niciunul nu „se uită” la altă femeie respectiv alt bărbat. Pasiunea înseamnă dorința de a face mereu lucruri împreună, de la cele mai banale precum uitatul la televizor până la excursii, escapade și chiar întemeierea unei familii și creșterea unui copil.

Am mai scris despre reguli pentru a menține pasiunea în cuplu și acum venim cu o continuare care poate fi ceea ce ai nevoie dacă te afli în impas în ceea ce privește viața de cuplu.

Reaprinderea pasiunii în cuplu, în dormitor

blank

Viața sexuală este una din cele mai importante legături mențin un cuplu. Cu cât este mai activă și mai intensă, cu atât pasiunea dintre cei doi se manifestă și în toate celelalte momente.

Atunci când ei sunt în pat și se bucură de momente intime, trebuie să fie unul cu celălalt și nu să se întrebe: „ești aici?” sau „la ce te gândești?”. Pentru că una este să privești în gol, chiar dacă privești cealaltă persoană în ochi, și alta este să privești acea persoană sincer, cu toată inima, și să te bucuri că este acolo, cu tine. Chiar dacă ați făcut deja asta de 1000 de ori, să fie mereu cu aceeași emoție ca și când ar fi pentru prima oară.

Este important preludiul, sunt importante toate celelalte acțiuni pe care cei doi le fac, înainte de actul intim în sine.

La fel ca în orice altă ipostază, este importantă comunicarea deschisă despre sexualitate în cuplu, pentru a reaprinde pasiunea. Poate că bărbatul se simte jenat că nu mai performează la fel, poate că femeia este rușinată că nu mai arată la fel de bine ca atunci când s-au cunoscut. Cei doi trebuie să se iubească cu sufletul mai mult decât cu trupul și să treacă împreună peste orice impediment.

Citește și:  Faux-pas în relațiile de cuplu, mici stângăcii sau greșeli care pot afecta sau chiar dăuna relației

Pentru bărbați, există soluții și tratamente care să ajute. Potența masculină este un lucru care nu ar trebui ținut secret într-un cuplu bine închegat. În acest sens, administrarea unui produs pentru stimularea potenței nu este un subiect tabu ci, dimpotrivă, o binecuvântare care ar putea reaprinde flacăra din dormitor chiar și în momentele de stres și oboseală sau de nesiguranță.

În acest sens, cei doi se pot documenta, deoarece există multe sfaturi și recenzii online despre diferite produse. De exemplu, articole informative precum păreri Maraton Forte pot ajuta foarte mult în alegerea stimulentului potrivit.

Reaprinderea pasiunii în cuplu, prin spontaneitate

Acesta este unul din atuurile pe care oricare dintre cei doi îl pot folosi. Să fie spontani pentru a surprinde pe celălalt în mod plăcut, fie cu un cadou fără o ocazie anume, fie cu un sărut furat, fie cu un „te iubesc” într-un moment total neașteptat.

Fiți spontani și iubiți-vă spontan. Nu planificați dragostea, la fel cum nu planificați emoțiile. Poate o înveselești atunci când vine obosită de la muncă și îi pregătești cina. Sau pur și simplu îi spui un banc care o va face să râdă. Poate îi lași un bilețel dimineața pe noptieră să îl vadă când se trezește sau îi desenezi o inimioară pe oglinda aburită din baie.

Spontaneitatea înseamnă romantism și cu fiecare gest mărunt, contribui la reaprinderea pasiunii în cuplu.

Jucați-vă mai des

În cuplu ar trebui să te simți cel mai în siguranță și să fii tu însuți. Să vorbești fără să fii judecat, să te îmbraci lejer fără să-ți fie rușine, să mergi la toaletă cu ușa deschisă fără să fii intimidat.

Așa că transformă orice activitate în distracție, fără să te stresezi dacă va ieși bine sau nu. Inclusiv gătitul împreună e o modalitate frumoasă de a da o „petrecere” în doi. Un dans în bucătărie, o îmbrățișare atunci când celălalt spală vasele sau pur și simplu să stați la povești când așteptați să fiarbă oala de pe foc.

Tot ce contează e să transformați banalul într-o sărbătoare a iubirii.

Ce reținem?

Reaprinderea pasiunii în cuplu nu înseamnă cadouri scumpe, excursii îndepărtate sau evenimente organizate cu minuțiozitate. Dimpotrivă. Nu înseamnă nimic material.

Pasiunea în cuplu pornește de la lucruri mărunte, gesturi simple la îndemâna oricui. Tot ce contează este să-i acorzi atenție persoanei cu care ești în relație și să-i mulțumești pentru fiecare zi împreună.

Pentru că timpul este cel mai prețios dar pe care i-l poți oferi persoanei iubite. Fiecare clipă trece și nu o mai poți recupera. Dar atât timp cât trece peste amândoi, împreună și uniți, va trece în cel mai frumos mod posibil.

Iubiți-vă mai mult! Asta am avut de spus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.