Lentilele de contact sunt tot mai căutate de oameni, în locul ochelarilor – Care sunt motivele?

0
59

Persoanele care se întreabă ce să aleagă între lentile de contact și ochelari de vedere, pot găsi varianta care li se potrivește numai dacă vor cunoaște caracteristicile oferite de către aceste două categorii de produse. Cu câteva excepții, majoritatea tinerilor din ziua de azi preferă lentilele de contact, iar specialiștii preconizează că această tendință se va menține și în următorii ani.

De ce lentilele de contact sunt cea mai bună soluție pentru vedere

Să aruncăm o privire atentă asupra caracteristicilor lentilelor de contact, pentru a afla ce avantaje oferă aceste dispozitive medicale. Apoi veți putea decide mai ușor care dintre cele două opțiuni – lentile de contact sau ochelari de vedere – este cu adevărat cea mai bună pentru dvs.

Datorită dezvoltări noilor tehnologii, acum sunt disponibile pe piață o mare varietate de lentile de contact, pentru uz oftalmologic și estetic. Acestea au caracteristici speciale și numeroase avantaje.

Lentilele  de contact realizate prin tehnici de ultimă generație sunt cea mai bună soluție pentru oamenii care practică sport și nu pot folosi ochelari.

Există mai multe tipuri de lentile de contact, speciale, care oferă o serie de avantaje, ce acoperă nevoile optice ale oamenilor.

De exemplu lentilele pot fi utilizate pentru:

 • îmbunătățirea vederii, în caz de astigmatism, miopie, hipermetropie, prezbiopie
 • protejarea irisului după anumite intervenții chirurgicale
 • schimbarea culorii irisului, deci în scop estetic.

Oamenii care au ochii sensibili sau uscați sunt interesați în special de lentile de contact de cea mai înaltă calitate, care le asigură confortul optim și vederea clară. Cu cât permeabilitatea la oxigen a lentilelor de contact este mai mare, cu atât este mai bună. Permeabilitatea reduce tensiunea asupra corneei (care este transparentă, nu are vase de sânge care transportă oxigenul).

Avantajele lentilelor de contact

Lentilele de contact oferă o serie de avantaje, care nu apar la ochelarii de vedere și anume:

 • nu limitează câmpul vizual, oferă purtătorului posibilitatea de a vedea în orice unghi
 • nu schimbă fizionomia feței
 • permit corectarea vederii și purtarea ochelarilor de soare
 • sunt o alternativă bună la ochelarii cu dioptrii
 • nu creează o stare de disconfort prin purtarea lor
 • sunt ușor de purtat
 • sunt o soluție ideală pentru femeile care vor să impresioneze prin machiajul ochilor
 • sunt discrete, se potrivesc oricărei ținute
 • permit practicarea oricăror activități, chiar și a celor sportive
 • nu se schimbă din cauza transpirației sau a mișcărilor intense
 • pot îmbunătăți acuitatea vizuală
 • nu se aburesc, chiar dacă afară condițiile meteo sunt nefavorabile.
Citește și:  Cum poți să câștigi Bitcoin?

Din aceste puncte de vedere, unii ar putea spune că lentilele de contact sunt superioare ochelarilor de vedere.

Numărul utilizatorilor de lentile de contact a crescut

Se spune că numărul utilizatorilor de lentile de contact în lume a crescut. Vârsta medie a purtătorilor de lentile de contact este de 31 de ani. Analiștii preconizează că piața lentilelor de contact va înregistra creșteri anuale de aproximativ 5% între anii 2019 și 2025.

În ziua de azi, tot mai mulți elevi de liceu și copii de gimnaziu încep să poarte lentile de contact. Numeroase studii au arătat că lentilele de contact pot fi mai confortabile pentru persoanele care suferă de miopie și de alte dizabilități de vedere.

Când vine vorba de sănătatea ochilor este vital întotdeauna să discutați cu medicul oftalmolog despre nevoile dvs., dar asta nu înseamnă că nu este bine să vă documentați în prealabil, răsfoind un ghid despre lentile de contact.

Prin respectarea condițiilor privind purtarea și îngrijirea lentilelor de contact, acestea se pot folosi pe perioade lungi de timp, pot fi sigure și confortabile în același timp. Metodele de îngrijire ale lentilelor de contact variază în funcție de tipul acestora și se face cu soluții speciale.

Medicul oftalmolog va prescrie lentilele de contact după consultația medicală la ochi. El va ține cont și de dorințele pacientului, luând totodată în considerare siguranța și protejarea vederii acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.