Sfaturi practice legate de vasele de bucătărie, vezi cum trebuie întreținute acestea

0
333
Sfaturi practice legate de vasele de bucatarie, Foto: lazezh.com
Sfaturi practice legate de vasele de bucatarie, Foto: lazezh.com

Va prezentam mai jos cateva sfaturi practice legate de vasele de bucatarie. Adesea nu cunoastem in totalitate cum sa le spalam sau cum sa le salvam in cazul in care unul din preparatele pe care le-am pregatit s-a prins de suprafata lor. Reusim sa stricam vase abia cumparate sau in stare foarte buna tocmai pentru ca nu stim cum sa le manevram. Urmand sfaturile de mai jos veti reusi sa va salvati vasele de bucatarie, atunci cand considerati ca ele sunt ruinate.

Vasele de aluminiu:

  1. Spalati vasele de aluminiu cu o carpa inmuiata in sapun sau cu un burete de bucatarie;
  2. Stergeti vasele de fiecare data cand le spalati, pentru ca umezeala le poate distruge;
  3. In cazul in care mancarea s-a prins, lasati vasul de aluminiu la inmuiat in apa calda, apoi indepartati arsura cu ajutorul unui burete moale sau a unei carpe. Nu folositi sub nici o forma buretele de sarma;
  4. Nu spalati vasele cu produse ce contin soda sau lesie facuta din cenusa, pentru ca acestea le vor innegri in timp si in consecinta le vor strica.

Vasele emailate:Sfaturi practice legate de vasele de bucatarie

  1. Daca vi s-a prins mancarea de un vas emailat, lasati-l la inmuiat in apa clocotita, nu utilizati apa rece pentru ca trecerea de la cald la rece va duce la craparea e-mail-ului.
Citește și:  Tort cu kiwi, cremă de vanilie și gelatină - o rețetă delicioasă care va încânta pe oricine

Vasele de arama:

  1. Spalati vasele de arama utilizand apa fierbinte in care ati dizolvat sapun;
  2. Vasele de arama trebuie frecate din timp in timp cu un amestec de sare umeda si otet;
  3. Pentru a intretine bine vasele de arama ele trebuie frecate o data pe luna cu lamaie inmuiata in sare;
  4. Clatiti bine vasele si stergeti-le bine dupa fiecare spalare.

Vasele de pamant ars:

  1. Vasele de pamant ars nu trebuie puse sub nici o forma direct pe flacara;
  2. Inmuiati vasele bine in apa inainte de a le folosi in prepararea unui fel de mancare pentru a le face mai putin poroase.

Vasele termorezistente:

  1. Vasele termorezistente trebuie fierte cel putin o data pe luna intr-o cantitate suficienta de apa in care ati dizolvat putin detergent de vase;
  2. Nu spalati acest tip de vase cu burete din sarma;
  3. Folositi vasele numai in cuptor, nu le puneti niciodata direct pe flacara aragazului pentru ca le veti arde si este foarte posibil sa le crapati.

Va recomandam sa urmati sfaturile de mai sus pentru ca ele va vor ajuta sa va pastrati vasele cat mai curate si in mod sigur le veti prelungi viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.