Casă și grădinăSfaturi pentru evitarea inundațiilor din casă, o problemă des întălnită în zilele...

Sfaturi pentru evitarea inundațiilor din casă, o problemă des întălnită în zilele de astăzi

Fie ca locuiti la casa sau intr-un apartament, inundatiile sunt foarte frecvente. Lasand la o parte cazurile in care inundatiile sunt produse de forte ale naturii, exista numeroase cazuri in care acestea sunt produse chiar de neatentia noastra, a oamenilor. De aceea, in randurile care vor urma, va vom prezenta cateva sfaturi pentru evitarea inundatiilor.

Cum sa evitati inundarea apartamentului

Inundarea apartamentelor este o problema frecventa in randul celor care locuiesc la bloc, iar daunele sunt intotdeauna substantiale, dupa cum insusi reprezentantii companiilor care incheie asigurari pentru locuinte au afirmat. De cele mai multe ori, persoanele care locuiesc la etajele inferioare sunt inundate de catre apa provenita de la apartamentele superioare. Uneori, aceste evenimente nefericite se produc din neatentie, alteori din cauza unor defectiuni survenite la reteaua de alimentare cu apa sau din cauza spargerii unui calorifer.

Indiferent de situatie, inundatiile pot fi prevenite iar pagubele si cheltuielile diminuate deoarece reparatiile dupa un astfel de incident nu sunt deloc de trecut cu vedere. Iata ce puteti face pentru a evita sa fiti inundati, dar si pentru a evita sa ii inundati pe cei din jur.

Discutati cu intreaga asociatie de locatari si cereti revizii periodice din partea furnizorului de apa. Schimbati tevile si realizati toate reparatiile necesare pentru a evita inundarea intregii scari.

Chemati periodic (de preferat o data la 6 luni) un instalator care sa va verifice intregul sistem de alimentare cu apa, racordurile si nu in ultimul rand tevile si caloriferele. Daca exista urme de rugina si coroziune, elementele afectate vor fi inlocuite. De foarte multe ori, din cauza presiunii, tevile si caloriferele cedeaza, de aceea acestea trebuie verificate pentru a evita astfel de incidente. De asemenea, daca folositi centrala termica, asigurati-va ca aceasta este setata la presiunea corespunzatoare.

Asigurati-va ca masina de spalat rufe si masina de spalat vase sunt montate corespunzator si functioneaza foarte bine.

Atunci cand plecati de acasa asigurati-va ca ati inchis toti robinetii. De asemenea, nu ii lasati nici pe cei mici sa se joace la apa fara a fi supravegheati.

Si persoanele care locuiesc intr-un apartament pot fi inundate de natura cea nemiloasa, mai ales in timpul furtunilor puternice care par sa isi faca simtita prezenta din ce in ce mai des pe teritoriul tarii noastre. Atunci cand plecati de acasa, inchideti bine geamurile daca nu doriti sa aveti parte de surprize neplacute.

Cum sa evitati inundarea casei

Casele sunt inundate de cele mai multe ori din cauza ploilor abundente insa, exista si situatii in care casele pot fi inundate din cauza unei defectiuni la reteaua de canalizare sau la reteaua de alimentare. De asemenea, beciul existent in constructia celor mai multe case poate reprezenta locul perfect pentru infiltrarea apei. De aceea, si in aceasta situatie este necesar sa fie luate toate masurile.

Un prim pas catre evitarea inundatiilor in cazul in care locuiti la casa este curatarea periodica a stresinii de frunze si crengi.

Si pentru ca tot ne aflam in partea superioara a casei, acoperisul trebuie sa fie reparat periodic pentru ca reprezinta una dintre cauzele multor inundatii. De asemenea, pe timp de iarna, zapada de pe acoperis trebuie sa fie indepartata.

Ca si in cazul persoanelor care locuiesc la bloc, si cei care locuiesc la casa trebuie sa verifice periodic starea sistemului de alimentare cu apa si sa realizeze mici modificari daca este necesar. Tevile vor fi atent analizate, la fel si toate racordurile.

Pentru ca beciul se poate inunda rapid din cauza nivelului la care se afla, este important ca acesta sa fie bine izolat.

Si pentru ca in unele cazuri inundatiile nu pot fi evitate, este indicat sa va incheiati o asigurare pentru locuinta la o companie serioase ce va va plati toate daunele.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.