Sfaturi de la o proaspătă soţie pentru alegerea şi probarea rochiei de mireasă

1
1801
Alegerea rochiei de mireasa
Alegerea rochiei de mireasa

A merge în căutarea rochiei de mireasă perfecte pentru tine, a colinda magazinele şi a proba nenumărate frumoase ţinute pare un vis; însă…poate deveni şi un coşmar! Câteodată, momentul cel mare, momentul în care vei fi mireasă se apropie şi tu încă nu ţi-ai găsit ACEA rochie, rochia în care doreşti să îţi petreci noaptea nunţii.

La fel cum pentru fiecare femeie există un bărbat ales pentru a-i deveni soţ, există o rochie de care rămâne „îndrăgostită” şi care este doar a ei. Doar că uneori căutarea nu este atât de uşoară, uneori viitoarea mireasă nu se poate hotărî, uneori modelul preferat nu se potriveşte siluetei sau depăşeşte bugetul alocat…

Sfaturi pentru alegerea şi probarea rochiei de mireasă:

Începe marea căutare din timp! Cam cu vreo 5 luni înainte de nuntă ar fi perfect să începi să-ţi cauţi rochia, deoarece nu ştii cât ar putea dura acest proces; în plus, dacă doreşti rochie la comandă, durează cam 4 luni. În orice caz, şi modificările care aproape întotdeauna sunt necesare pentru ca ţinuta să-ţi vină perfect durează (ai grijă la modificări, nu le face însă prea devreme, căci silueta ta se mai poate schimba până în ziua cea mare). Un sfat util: când trebuie făcute modificările finale, va trebui să fii încălţată cu pantofii pe care-i vei purta la nuntă, iar când mergi să îţi cumperi pantofii, este de preferat fie să ai o poză cu rochia, fie o mostră din material (în caz contrar, s-ar putea ca nuanţele să nu se potrivească).

Nu comanda rochia de mireasă online! Pare un sfat inutil – dar chiar există femei grăbite care aleg această variantă; problemele pot fi numeroase: rochia probată nu arată ca cea din fotografii, modelul sau culorile pot fi diferite de cele postate etc.. Pe Internet poţi vizualiza ofertele diferitelor case de modă, dar alegerea trebuie făcută la faţa locului…

Fă-ţi programare la mai multe ateliere sau case de modă, pentru a căuta şi proba rochii de mireasă. Nu te mulţumi doar să colinzi prin magazine, deoarece în casele de modă şi ateliere sunt disponibile mult mai multe modele.

Verifică în calendar şi vizitează târgurile şi expoziţiile de rochii pentru a găsi eventuale discounturi.

Stabileşte-ţi un buget maxim şi încearcă să nu cedezi tentaţiei de a proba şi rochii care îl depăşesc. Nu vrei să rămâi cu gândul la o ţinută pe care nu ţi-o poţi permite, nici să faci cheltuieli extravagante!

Citește și:  Nu știți unde să plecați în luna de miere, descoperă aceste destinații relaxante din întreaga lume

La ateliere şi case de modă, odată ce ţi-ai găsit o rochie de mireasă, nu ezita să negociezi cu tact preţul acesteia; astfel, poţi obţine discount de aproximativ 10%!

Probează cât mai multe şi variate modele! Nu porni niciodată în alegerea rochiei de mireasă cu o idee fixă; probabil că ai preferinţa ta, însă încearcă cât mai multe. Alegerile sunt nenumărate: rochii lungi şi scurte, moderne şi clasice, dintr-o bucată sau din două, rochii stil prinţesă, Empire, sirenă, în linie A etc.. S-ar putea să ai surpriza ca un model la care nici nu te-ai gândit să ţi se potrivească perfect. Se spune că rochia pune în valoare femeia şi îi ascunde micile imperfecţiuni; adevărat, dar şi mai important este că femeia şi corpul ei pun în valoare o rochie! De aceea, nu te lua după cum arată aceasta pe un manechin, căci pe trupul tău este cu totul altă poveste!

Nu te decide prea rapid! Chiar dacă ţi-a făcut cu ochiul o anumită rochie, încearcă să ai răbdare şi să cauţi şi probezi de mai multe ori ţinute diferite. Iar când crezi că ai ales, mergi măcar de două ori să o probezi şi ia cu tine persoane în al căror bun-gust şi sinceritate ai încredere, pentru a îţi oferi o perspectivă din afară. Ţine cont şi de sugestiile persoanelor de la casele de modă sau magazine: se pricep fără îndoială la ţinuta potrivită pentru fiecare tip de siluetă, ten, păr etc..

De asemenea, probează întotdeauna, înainte de a face decizia finală, rochia împreună cu voalul: imaginea de ansamblu este alta.

În luarea deciziei, fii şi practică: contează atât cum arăţi în rochie, cât şi cum te simţi; va trebui să stai îmbrăcată cu ea o noapte întreagă, noapte în care te vei mişca mereu şi vei dansa.

Nu face alegerea rochiei tale comparând-o cu alte rochii pe care le-ai văzut la alte mirese. Este nunta ta, iar lucrul cel mai important este ca rochia să fie stilul tău, să ţi se potrivească şi să îţi placă ţie (şi mirelui)!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.