DiverseDespre scutere și brandul Vespa – da sau nu?

Despre scutere și brandul Vespa – da sau nu?

Când vine vorba de un scuter Vespa, granița care desparte eleganța masculină de lipsa de stil, ba chiar ultra-feminizare, e foarte subțire. Fie că vorbim de bărbați sau de femei, acest brand are o evoluție interesantă. Este frecvent asociată cu o imagine impecabilă.

Made in Italy. Vorbim, desigur, despre Vespa. Vespa este o marcă italiană de scutere fabricată de Piaggio. Numele înseamnă chiar „viespe” în italiană. Vespa a evoluat de la un singur model de scuter fabricat în 1946 de către Piaggio & Co. S.P.A., Pontedera, Italia. Acum a ajuns la o gamă completă de scutere și una din cele șapte companii deținute astăzi de Piaggio. Iar dacă mulți te-ar putea acuza că ai o imagine rudimentară pe un scuter de orice fel, niciodată n-o să se întâmple asta cu unul Vespa.

Scuter Vespa – vedetă de cinema

De la celebrele imagini cu Audrey Hepburn și până la Brad Pitt, în filmul The Curious Case of Benjamin Button, celebritățile și industria cinematografică au fost adesea asociate acestui brand. Putem să ne gândim și la alte personalitâți seducătoare. Află că John Wayne și Henry Fonda au fost fotografiați alături de un asemenea scuter. Așadar, Vespa este unul dintre puținele branduri de scutere care nu-ți va amenința nicicum masculinitatea. Încă de la începuturile lor, scuterele Vespa au fost cunoscute pentru carcasa lor unibody de oțel. Aceasta ascunde complet motorul și ține la distanță murdăria și grăsimea, pentru placa pentru protecția piciorului și multe alte elemente de design superbe.

Scuter Vespa – de la anonimat la celebritate

Îți vine să crezi sau nu, la fel ca multe alte branduri de succes, și Vespa a devenit faimos… accidental. Acest scuter a fost lansat după o schimbare de produs. Brandul a devenit imediat cunoscut în întreaga lume, revoluționând modul de viață al multor oameni (unii ar spune că vorbim de cifre de ordinul milioanelor). Celebrități de calibru și filme de succes și-au asociat imaginea cu Vespa, din anii 1950 și până în zilele noastre…

Mi-aș lua un scuter  Vespa? Probabil că nu. Deși apreciez stilul italian, orice scuter mi se pare mai degrabă o achiziție pentru o doamnă, decât una potrivită unui bărbat… De ce?

Un video cu scootere VESPA pentru fani

Din partea mea un NU când vorbim de scootere!

Motivul principal este siguranța pe 2 roți. Prefer Bicicleta oricând, în detrimentul unui scooter sau motocicletă.

Scuterele nu cred sunt achiziții bune pe termen lung. Nu sunt făcute pentru orice fel de șosea. Și știm cu toții că România nu stă prea bine la acest capitol. Deși, deși, să fim serioși, am văzut pe drumuri de țară scootere care au rezistat eroic. Imaginea unui domn cu o construcție normală, hurducăit de gropile cunoscute și săltat în sus și-n jos de fiecare denivelare este mai degrabă ilară decât stilată. Și nu, nu va impresiona fetele (nu că acesta ar fi scopul).

Deși Vespa, dar și alte scutere, pot avea spații de depozitare generoase, acestea nu se compară deloc cu cele de pe motociclete sau mașini. Așa ai în minte imaginea ta și a iubitei pe un scuter, strecurându-se grațios printre automobilele din trafic, mai gândește-te! Cel mai probabil, veți lupta pentru echilibru cu fiecare bagaj adăugat.

Există câteva lucruri pe care le pot garanta în această lume, bazându-mă pe celebrele Legi ale lui Murphy. Unul dintre ele este că, dacă îți iei un scuter sau o bicicletă nouă doar pentru a face impresie se va întâmpla ceva nu tocmai plăcut. Ce? Toți prietenii, fostul coleg de cameră, fata pe care vrei s-o cucerești, vărul pe care-l urăști și profesorul pe care vrei să-l impresionezi, toți aceștia dar și alții vor fi prezenți la prima căzătură. În plus, și-o vor aminti pentru totdeauna.

Deci, atunci când vine vorba de a cumpăra un scuter, fie el Vespa sau nu, fă-o doar pentru a te distra puțin, fără să ai mari așteptări. Astfel, vei avea la dispoziție o jucărie nouă, elegantă și foarte frumoasă. Dar atât. Nu ar trebui să înlocuiască un automobil pe care te poți baza. Plus că nimeni nu va fi de față la prima căzătură și nu o imortaliza pentru amuzamentul copiilor copiilor tăi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.