Sarcină & BebeTot ce trebuie să știi despre scutecele pentru bebeluși sau pamperși

Tot ce trebuie să știi despre scutecele pentru bebeluși sau pamperși

Fiecare părinte se confruntă la un moment dat cu situația în care trebuie să aleagă scutecele pentru bebeluși – cunoscute adesea și sub numele de pamperși. Totuși, în zilele noastre ne confruntăm cu game extrem de variate de astfel de produse, printre care se regăsesc și modele care ar putea avea un efect negativ asupra sănătății copilului tău. De aceea, este de datoria ta să te informezi bine înainte de a achiziționa primul set de scutece, pentru a nu periclita în nici un fel condiția noului născut.

Ce trebuie să știi despre scutecele de unică folosință:

 • Sunt foarte rezistente și practice
 • Se mulează foarte bine pe corp și previn murdărirea bebelușului
 • Se aruncă la gunoi după folosire și nu mai trebuie spălate și depozitate
 • Au o capacitate de absorbție foarte mare și rezistă la deplasări lungi
 • Sunt mai costisitoare decât cele refolosibile
 • Pot conține materiale sau urme de substanțe chimice care pot irita pielea bebelușului – cu excepția celor ecologice, care sunt realizate exclusiv din componente naturale și nu prezintă nici un risc.

Substanțele de care trebuie să te ferești atunci când alegi scutecele pentru bebeluși de unică folosință sunt următoarele: Dioxină, Tributyl-tin, Poliacrit de sodiu, Gel absorbant de tip polimer și parfumurile artificiale (sintetice). Una dintre celelalte probleme ale scutecelor de unică folosință constă în procesul înălbirii lor, care se realizează adesea cu clor – de aceea, este recomandat să alegi exclusiv modelele de pamperși ecologici, pentru a evita orice astfel de risc.

Ce trebuie să știi despre scutecele refolosibile:

 • Predomină cele ecologice, care sunt realizate exclusiv din materiale naturale și sigure: bambus, bumbac, cânepă etc.
 • Permit o bună respirație pielii și diminuează riscul apariției iritațiilor și alergiilor (cu condiția să fie schimbate mai des)
 • Reprezintă o investiție mult mai ieftină decât cele de unică folosință
 • Nu sunt la fel de practice pentru că necesită spălare și depozitare
 • Nu au un grad de absorbție ridicat și nu se mulează perfect pe corpul bebelușului, fapt pentru care presupun mai multe riscuri în ceea ce privește murdărirea hainelor

Alte aspecte la care trebuie să fii atent:

Obiectivul tău trebuie să fie ca bebelușul să aibă în permanență pielea uscată, catifelată și să nu sufere iritații. În cazul tuturor tipurilor de pamperși, mărimea reprezintă un factor esențial, iar la acest capitol câștigă modelele de unică folosință, pentru că se pot modela ușor și redimensiona într-o oarecare măsură pe corpul bebelușului. Cele refolosibile trebuie testate și nu pot fi achiziționate având ca reper doar categoriile de vârstă și de greutate.

Atunci când te decizi asupra modelului de scutece pentru bebeluși pe care dorești să-l achiziționezi, ține în primul rând cont de sănătatea copilului tău și nu de bani sau de comoditate. Indiferent de tipul de scutece pe care îl vei alege, asigură-te că sunt biologice/ecologice și citește cu atenție eticheta/descrierea produsului înainte de a le cumpăra.

La fel de folositoare îți poate fi și experiența altor părinți, fapt pentru care îți recomand să citești recenziile publicate de aceștia pentru numeroasele tipuri de scutece pentru bebeluși oferite de acest magazin.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.