Sărmăluțe în foi de varză murată și carne de mânzat – o rețetă de nelipsit la sărbători sau alte evenimente

0
307

Aceasta reteta o am de la bunica mea, care de altfel m-a si invatat sa fac sarmalute, ea mai este si preferata tatalui meu, de aceea la parintii mei acasa este un preparat care se gateste in fiecare weekend.

Deosebit de gustos, cu putine ingrediente, foarte satios si cu nivel mediu de preparare, aceasta mancare se poate face si cu varza dulce,se mai poate adauga si scarita afumata sau slaninuta.

Sarmalutele sunt de nelipsit atat la sarbatori cat si la evenimente importante.

Eu am ales sa pun in acest preparat si frunze proaspete de marar, ca sa-i schimb putin gustul.

Dupa preferinta se poate servi cu smantana, mamaliguta sau ardei iute si are ca timp de fierbere circa 90-120 minute.

Ingredientele pentru sarmalutele cu varza murata si carne de manzat:

  • 600 grame carne tocata de manzat
  • 500 grame orez
  • 2-3 capatani de varza murata
  • 4 cepe potrivite
  • 2 oua
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita delikat
  • frunze proaspete de marar
  • 200 mililitri ulei
  • 200 mililitri bulion

Mod de preparare:

-se pune varza murata in apa rece circa 30-60 minute pentru a se scoate sarea

-se spala orezul

-se curata ceapa si se toaca marunt

-se caleste ceapa putin in ulei si se adauga condimentele, care si ele, la randul lor, se calesc putin

Citește și:  Salata verde preparată cu oțet și sare - vezi ce presupune această rețetă

-dupa ce s-au calit se adauga carnita tocata si orezul

-se adauga doua oua si delikatul in compozitia sarmalelor apoi se amesteca bine

-se desfac frunzele de varza murata si se aleg frunzele care sunt mai frumoase pentru umplut

-se pune putina compozitie pe frunza de varza murata si se ruleaza pana se obtine sarmaua

-se pun pe fundul oalei cateva frunze de varza murata si putine frunze de marar proaspat apoi se pot pune sarmalele obtinute bucata si bucata, avand grija sa nu se desfaca

-dupa ce am facut un rand de sarmalute se pun din nou cateva frunze de marar proaspat

-acest procedeu il repetam pana cand terminam compozitia si frunzele de varza

-la final punem funze de marar proaspat si frunze de varza murata, adaugam bulionul si putin ulei

-se pune o farfurie intoarsa cu fundul in sus deasupra si se acopera cu apa

-se pun sarmalele la fiert si sub ele se pune o plita ca sa nu se prinda de fund

-se fierb la foc mic circa 90-120 minute

Va doresc pofta buna!

Ingredientele-varza murata,carnita tocata de manzat,ceapa,uleiul,bulionul si orezul
Ingredientele-varza murata,carnita tocata de manzat,ceapa,uleiul,bulionul si orezul
Condimente-frunze de marar proaspat,oua,boia dulce,piper si delikat
Condimente-frunze de marar proaspat,oua,boia dulce,piper si delikat
Varza murata in apa
Varza murata in apa
Ceapa la calit
Ceapa la calit
Ceapa la calit impreuna cu condimentele
Ceapa la calit impreuna cu condimentele
Ceapa la calit impreuna cu condimentele, carnita de manzat si orezul
Ceapa la calit impreuna cu condimentele, carnita de manzat si orezul
Ceapa la calit impreuna cu condimentele si carnita de manzat
Ceapa la calit impreuna cu condimentele si carnita de manzat
Ceapa,condimentele,carnita de mazat,orezul si ouale
Ceapa,condimentele,carnita de mazat,orezul si ouale
Aluatul pregatit pentru formarea sarmalutelor
Aluatul pregatit pentru formarea sarmalutelor
Frunzele de varza murata desfacute
Frunzele de varza murata desfacute
Compozitia pe frunza de varza murata
Compozitia pe frunza de varza murata
Compozitia pe frunza de varza murata si rularea ei
Compozitia pe frunza de varza murata si rularea ei
Inchiderea sarmalutei
Inchiderea sarmalutei
Sarmaluta gata rulata
Sarmaluta gata rulata
Frunzele de varza murata si frunzele de marar proaspat in oala
Frunzele de varza murata si frunzele de marar proaspat in oala
Primul rand de sarmalute si frunzele de marar proaspat
Primul rand de sarmalute si frunzele de marar proaspat
Sarmalutele in oala
Sarmalutele in oala
Sarmalutele in oala impreuna cu frunzele de marar proaspat si bulionul
Sarmalutele in oala impreuna cu frunzele de marar proaspat si bulionul
Sarmalutele in oala impreuna cu frunzele de marar proaspat,bulionul,frunzele de varza murata si apa
Sarmalutele in oala impreuna cu frunzele de marar proaspat,bulionul,frunzele de varza murata si apa
Sarmalutele in oala impreuna cu frunzele de marar proaspat,bulionul,frunzele de varza murata,farfuria si apa
Sarmalutele in oala impreuna cu frunzele de marar proaspat,bulionul,frunzele de varza murata,farfuria si apa
Sarmalute cu varza murata si carnita de manzat servita cu ardei iute si smantana
Sarmalute cu varza murata si carnita de manzat servita cu ardei iute si smantana
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.