Ce poate fi mai bun decat o salata proaspata din bunatati?
Dressingul din avocado da salatei un gust proaspat acrisor; este gustos, sanator si arata minunat, parca e o opera de arta pe farfurie.
Ingrediente salata din piept de pui cu dressing de legume si avocado
- jumatate de piept de pui
- salata verde
- morcov
- ardei verde si rosu
- ceapa verde
- avocado
- usturoi
- lamaie
- ceapa mica
- ulei de masline
- patrunjel
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare
Punem la fiert pieptul de pui cu foile de dafin, se fierbe pana cand intra furculita usor in el, il scoatem din apa si dupa ce s-a racit il desfacem in fasiute.
Pana ce este gata carnea avem destul timp sa pregatim dressingul: desfacem avocado-ul, scoatem miezul si, impreuna cu sucul de la jumatate de lamaie, doi catei de usturoi si ceapa curatata, il punem in blender, mixam pana cand devine o pasta fina, intre timp adaugam si 2 linguri de ulei de masline.
Curatam morcovul si ardeii, ii taiem in betisoare iar ceapa verde rondele, spalam frunzele de salata, le asezam pe o farfuri. Peste ele punem fasiutele de morcov si ardei, presaram cu putina sare si stropim cu ulei de masline. Spalam frunze de patrunjel si le tocam marunt. Le amestecam cu fasiutele de carne, presaram cu sare si le asezam pe farfuria cu legume.
Punem o lingura buna de dressing peste carne si decoram cu frunza de patrunjel sau menta.