Salata colorata cu putine calorii este intotdeauna binevenita.
Puteti sa o pregatiti din resturile de la orice friptura sau carnea de pui din supa sau pur si simplu sa fierbeti carnea special pentru aceasta reteta.
Ingrediente salata de varza cu pulpa de pui
- carne de pui
- 1/2 varza mica
- 1 morcov
- legatura mica de patrunjel
- 3 linguri sos vietnamez
- 1 ceapa mica rosie
- 5 linguri otet de mere
- 2 linguri zahar
- sare
Mod de preparare
Daca nu avem carne preparata, o punem la fiert in apa sarata, este ideala reteta pentru orice fel de carne de pui gasim acasa, eu am avut pulpa de pui pe care am curatat-o de piele, am fiert-o dupa care am dezosat-o si am rupt-o in fasiute.
Intr-un bol amestecam otetul cu zaharul si punem pe foc sa se dizolve complet zaharul, curatam ceapa rosie si o feliam in rondele; peste ceapa turnam otetul fierbinte si lasam pana ce se raceste complet.
Taiem varza in fidelute si o presaram cu sare ca sa se inmoaie, morcovul il curatam si il taiem in betisoare sau il dam prin razatoarea mare, la final tocam marunt frunza verde de patrunjel.
Ingredientele le amestecam, scurgem ceapa de otet si o adaugam la salata.
La final turnam sosul vietnamez si amestecam totul ( ingredientele si modul de preparare a sosului vietnamez se gasest separat printre retetele mele).
Reteta este minunata – numai daca este gatita cu pui crescut bio la curte. Puii din comert sunt pur si simplu otravitori.