Macrisul este o planta pe care o cautam cu prietenii atunci cand eram mici, prin zonele verzi din jurul cartierului. Nu m-am gandit insa sa il includ intr-o salata pana cand am vazut pe net un articol despre el si despre modalitatile in care se poate folosi in gastronomie. Vreau sa stiti ca salata facuta, dupa reteta de mai jos, a trecut foarte repede 🙂
Ingrediente salata de primavara cu macris si castraveti
- un buchet de frunze de macris ( cca 200 gr )
- 3 castraveti mai mici
- o legatura de ceapa verde
- 2 ridichi rosii
- 1 ardei capia rosu
- sare
- ulei
- otet
Mod de preparare
Castravetii si ridichile se spala si se curata de coaja (se poate sa lasati coaja pe ei fiindca contine foarte multe minerale).
Ardeiul se spala, se curata de samburi si apoi se taie marunt.
Ceapa verde se spala, se curata de coaja si de radacina apoi se taie felii.
Frunzele de macris se spala bine, frunza cu frunza si apoi se taie fasii cam de 1 cm latime.
Se amesteca totul intr-un bol si se condimenteaza cu sare, se adauga ulei si otet dupa gust.
Eu am folosit ulei normal insa puteti folosi ulei de masline, otet balsamic si alte variante.