Salata de paste cu maioneza si sunca este foarte consistenta ,se poate servi atat la masa de pranz cat si la cina. Punctul forte al acestui preparat este maioneza,care pe langa ingredientele clasice mai contine cartofi si smantana,oferindu-i o finete aparte.
Ingrediente salata de paste cu maioneza si sunca
500 g paste fainoase
420 g porumb fiert din conserva
360 g ciuperci din conserva
400 g sunca presata
2 oua
1-2 cartofi
500 ml ulei
2 linguri smantana
1 lingurita mustar
masline pentru ornament
Mod de preparare
Se pun la fiet cartofii, pastele si oul. Dupa fierbere pastele se pun la stors, cartofii se decojesc si se piseaza cu o furculita.
Intr-un bol se pregatesc ingredientele pentru maioneza: galbenusul de ou fiert, galbenusul de ou crud, cartofii pisati si 1 lingurita mustar.
Se pune treptat uleiul, iar la final se adauga treptat cele 2 linguri de smantana.
Intr-un bol mare se pun pastele fierte, porumbul, ciupercile, sunca presata, sare si piper dupa gust, iar la final se amesteca cu maioneza.
Pofta buna!
Soncodi Daniela