Un aperitiv minunat din foietaj, se prepara usor si rapid, este ideal pentru musafiri sau pur si simplu pentru un mic dejun sau o gustare.
Ingrediente rulouri din foietaj cu bacon si ketchup
- 400 gr aluat foietaj
- 2 pachete bacon crud
- 60gr cascaval ras
- ketchup
Mai avem nevoie de scobitoare
Mod de preparare
Aluatul dezghetat il intindem pe blatul de lucru, ungem cu ketchup dulce sau picant (dupa preferinte), presaram cu putin cascaval ras si taiem fasii de aproximativ 2,5-3cm; pe fiecare fasie asezam felii de bacon si o rulam.
(Am ales metoda de a fasia prima data aluatul si nu dupa ce este umplut si rulat, pentru ca baconul este foarte greu de taiat mai ales daca nu avem un cutit bine ascutit)
Dupa ce rulam foietajul, il asezam in picioare pe o tava captusita cu hartie de copt si cu ajutorul betisoarelor prindem capetele ca sa nu se desfaca in timpul coacerii.
Asezam in cuptorul bine incins 15 minute dupa care scoatem si asezam cascaval deasupra, este gata cand cascavalul se rumeneste frumos.