De obicei eu pregatesc rulada de piscot la sfarsit de vara cand este sezonul compoturilor si gemurilor. Este ideala pentru gustat noile gemuri din diferite fructe sau amestec de fructe.
In plus, am mai gasit un alt motiv pentru a pregati o astfel de rulada din piscot, este un ingredient pentru tortul cu crema de branza si mascarpone pe care o sa-l prezint in viitor.
Ingrediente rulada de piscot cu gem de fructe
- 5 oua
- 5 linguri zahar praf
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- lamaie
- pentru umplutura – gem la alegere
Mod de preparare
Spargem ouale si, impreuna cu zahar praf, le amestecam cu un mixer.
Faina o amestecam cu praful de copt, treptat adaugam langa ouale mixate.
Razuim coaja de la o lamaie si o adaugam in aluat.
Aluatul il turnam in tava captusita cu hartie de copt si il coacem intr-un cuptor preincalzit aprox. 10 minute.
Piscotul copt il asezam pe un prosop de bucatarie, tragem jos hartia de copt si incepem sa il rulam, daca vedeti ca incepe sa crape piscotul, stropiti cu apa, sau si mai bine, cu ajutorul unei pensule sa-i ungeti toata suprafata cu apa. Este foarte improtant sa-l rulam fix cand il scoatem din cuptor.
Piscotul il lasam sa se raceasca rulat in prosopul de bucatarie. Cand e racit, desfacem piscotul si-l ungem cu gem de fructe.
Servim piscotul feliat si presarat cu zahar praf.