Rulada de carne tocata eu intotdeauna o asociez cu Pastele, mai ales daca este umpluta cu oua, e o greseala din partea mea, de ce sa nu preparam oricand? Ca sa piarda putin din sentimentul de Paste am ales umplutura de legume si oua razuite. Este asa de usor, in putin timp pregatim o mancare complexa cu carne oua si legume.
Ingrediente pentru rulada
- – 500gr carne tocata (porc sau amestec)
- – 2 catei usturoi
- – 1 ou
- – sare, piper, boia de ardei, delicat
Ingrediente pentru umplutura
- – 1 morcov
- – 4-5 linguri mazare
- – 3 oua fierte
- – 100gr cascaval
- – sare, piper
Mod de preparare
– carnea tocata se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei (dulce sau picant) si delicat, se amesteca cu oul si se intinde uniform pe o folie
– peste care se razuie morcov, ouale fierte, cascaval, se pune mazare, se condimenteaza cu sare si piper (pentru ca morcovul este dulce se poate pune mai multa sare)
– carnea se ruleaza apoi cu ajutorul foliei, fara a rula insa si folia, rulada astfel obtinuta se pune in tava unsa
– se unge rulada cu un galbenus de ou si se da la cuptor, la foc mic, pentru 45 de minute
– din cantitatea de carne se fac 2 rulade
– se poate servi rece, ca aperitiv sau calda cu o garnitura de cartofi sau orez.