Cine iubeste prajiturile cu branza, aceasta reteta trebuie sa incerce. Gustul proaspat de branza, piscotul moale si pufos, iar glazura interesanta din suc este o adevarata placere de a manca. Aceasta prajitura este ideala mai ales persoanelor care nu prefera prajituri foarte dulci, cu multa crema si spuma. Datorita branzei si gustului acrisor al glazurei, aceasta prajitura va fi preferata.
Ingrediente pentru blatul prajiturii
- 10 oua
- 10 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- 7 linguri faina
- 1 praf de copt
Ingrediente pentru glazura cu suc de portocale
- 3 pudinca de vanilie
- 750ml suc Fanta de portocale
Ingrediente pentru crema de branza
- 750gr branza de vaci
- 1 margarina
- 250gr zahar praf
- 2 zahar vanilinat
Mod de preparare
Blat
– albusurile se bat spuma tare cu zaharul, galbenusurile se freaca cu uleiul, adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt.
– amestecam cu spuma tare si coacem blatul in cuptor preincalzit aprox. 30 de minute
Crema
– branza de vaci se da pe razatoare si se amesteca cu margarina si zahar praf pana devine cremos
– dupa care se pune crema peste blatul racit.
Glazura
– amestecam budinca cu sucul, o fierbem si cand s-a ingrosat (imediat, asa cald) il punem peste crema de branza.