Rețete culinareRețete din conserve de pește - O sursă de Omega-3 și vitamina...

Rețete din conserve de pește – O sursă de Omega-3 și vitamina D

Cele mai bune conserve de pește sunt: ton întreg în suc propriu, macrou file, hering file, șprot în sos tomat, pastrăv file, hering în sos tomat, cod file și altele. Aceste conserve trebuie să conțină doar pește conservat în suc propriu cu sare și condimente, fără ulei, oțet, arome, agenți de îngroșare, aditivi.

S-a constatat că 100 g de pește la conservă are pănă la 3 g de acizi grași Omega-3, iar doza zilnică de Omega-3 recomandată de nutriționiști este de 1 g pe zi. De asemenea, conservele de pește au vitamina D, calciu, fosfor, potasiu, magneziu, proteine și alți nutrienți importanți pentru organism. Cu cât conservele au bucăți mai mari de pește, cu atât acestea pot avea mai mulți acizi grași Omega-3 și minerale.

Beneficiile acizilor grași Omega-3:

  • Ajută la întărirea pereților vasculari și protejează împotriva formării plăcilor de colesterol
  • Reduc riscul de boli cardiovasculare, atac de cord și accident vascular cerebral
  • Scad riscul de deces din cauza bolilor coronariene
  • Reduc nivelul de trigliceride din sânge
  • Susțin funcționarea sistemului imunitar al organismului.

Și conservele din fructe de mare sunt recomandate în dieta oamenilor. Un studiu din 2021, realizat de cercetători arată că prin consumul a două mese de fructe de mare pe săptămână se reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic și de moarte subită cardiacă.

Alte beneficii oferite de conservele de pește:

  • Au proteine care normalizează metabolismul, mențin elasticitatea pielii, ajută la consolidarea mușchilor
  • Conțin magneziu, potasiu, fosfor, calciu ce susțin sănătatea oaselor și a sistemului nervos
  • Au vitamina D care ajută la absorbția fosforului și a calciului în organism, susțin dezvoltarea normală a sistemului osos, reduc inflamația din corp și previn apariția cancerului.

Rețete din conserve de pește

Salată de ton

Se folosesc următoarele ingrediente: o conservă de ton de 100 g, 2 castraveți, 3 ouă, o lămâie, muștar, ulei de măsline, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, sare și piper.

Se prepară astfel:

  • Se fierb cele 3 ouă, se curăță de coajă și apoi se taie felii sau rondele
  • Se spală, se curăță castraveții de coajă și se taie în bucățele mici
  • Se amestecă castraveții, cele 3 ouă, tonul, verdeața tăiată mărunt
  • Se condimentează cu sare, piper, ulei de măsline, zeamă de lămâie și o lingură de muștar
  • Se servește cu păine prăjită.

În această salată se pot adăuga și alte ingrediente: roșii, salată de marole, o lingură de iaurt, ceapă, avocado, ardei gras, etc.

Rețetă din conservă de hering

O astfel de conservă de hering se găsește în supermarketuri și este o delicatesă. Poate fi hering în ulei sau hering afumat în ulei. Gustul este puțin sărat, aroma este de pește afumat. Heringul nu este uscat, el chiar este suculent și foarte gustos. Se poate folosi ca ingredient la sandvici sau în preparate culinare.

Salata cu hering din conservă se realizează în combinație cu diferite legume și cu maioneză. Heringul are un gust bogat și de aceea se potrivește foarte bine în combinație cu brânză la tartine feliate. Heringul merge perfect cu orez fiert, mai ales dacă se taie în bucățele mici și are și ulei. Mirosul său aromat oferă un gust deosebit la orezul fierbinte.

Sprot în sos de roșii cu brânză de vaci

Se folosesc următoarele ingrediente: o conservă de șprot în sos de roșii, 200 g brânză de vaci, o ceapă verde, o lingură cu smântână, sare, piper.

Se prepară astfel:

  • Se amestecă șprotul cu brânza de vaci și smântâna
  • Se adaugă ceapa verde tăiată rondele și se condimentează cu puțină sare și piper
  • Se servește pe felii de pâine prăjită.

Rețete cu macrou

Conservele cu macrou sunt foarte bune, mai ales acelea cu macrou file. Se găsesc în supermarketuri și au gustul delicios. Macroul se folosește în diferite rețete de salate, cu ceapă, marole și alte ingrediente. O astfel de salată cu pește la conservă este o garnitură excelentă la preparate culinare din orez și diferite sosuri, cum este maioneza.

Un exemplu de salată poate fi:

  • Se folosesc ingrediente precum o conservă cu macrou, o ceapă roșie sau o ceapă verde, mazăre, salată de marole, fasole fiartă, orez, murături (ex. castraveți murați), maioneză, sos de soia, sare, piper
  • Se amestecă toate aceste ingrediente într-un bol și se asezonează cu zeamă de lămâie, sos de soia, maioneză, sare, piper.

O altă rețetă se realizează din următoarele ingrediente: 250 g orez, 2 morcovi, un pătrunjel, 2 cepe, puțin ulei, o conservă cu macrou, sare și piper.

Se prepară astfel:

  • Se spală, se curăță ceapa, se taie mărunt și se undește în ulei
  • Se spală orezul și se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge de surplusul de apă
  • Se fierb și morcovii și pătrunjelul și se taie mărunt
  • Se călește orezul în uleiul cu ceapă undită și se amestecă cu celelalte ingrediente, apoi se condimentează cu sare și piper
  • Se pune orezul într-un bol și se pun bucățile de macrou deasupra.

Poftă bună!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.