Rețete culinareRețete cu prune proaspete și uscate care se pot realiza acasă

Rețete cu prune proaspete și uscate care se pot realiza acasă

Din prune se pot realiza produse de patiserie delicioase, prăjituri, gemuri, dulcețuri, băuturi pentru curățarea colonului. Există multe rețete cu prune care sunt ușor de realizat acasă.

Navigare rapidă în articol:

  1. Gem de prune
  2. Tartă cu prune Gallette
  3. Prăjitură cu prune
  4. Rețeta cu prune pentru curățarea colonului

1. Gem de prune

Se folosesc următoarele ingrediente: 2 kg de prune, 200 g nuci măcinate, 100 ml apă, 2 kg zahăr.

Se prepară astfel:

  • Se spală prunele, se curăță de sâmburi, se taie sau se dau prin mașina de tocat carne
  • Se topește zahărul în puțină apă într-o oală
  • Se adaugă prunele și se fierb la foc mic
  • Când siropul lăsat de prune a scăzut puțin se adaugă nucile măcinate
  • Se fierbe compoziția timp de 5 minute la foc mic
  • Se dă deoparte, se lasă puțin la răcit, apoi gemul se pune în borcane care se închid ermetic.

Acest gem este delicios, se păstrează pentru iarnă.

2. Tartă cu prune Gallette

Pentru foaia de tartă se procedează astfel:

  • Se amestecă la blender o cană de făină albă, o lingură de făină de porumb, o jumătate de linguriță de sare, o lingură de apă cu gheață, o lingură de zahăr granulat, 200 g de unt rece tăiat în cuburi mici
  • Compoziția ar trebui să arate precum fulgii de ovăz
  • Se adaugă și gălbenușul de la un ou, care în prealabil se bate cu o lingură de apă rece cu gheață
  • Se amestecă totul la blender și se obține un aluat care pare fărămicios dar nu este; dacă se strânge în mână, el devine un amestec omogen
  • Se pune aluatul într-o folie și se adună, se presează, obținând astfel un aluat rotund, care se turtește și se pune la rece la frigider.

La tartă se folosesc următoarele ingrediente: 5 căni cu prune fără sâmburi, o lingură de zahăr granulat, o lingură de zahăr Turbinado (ce are la bază trestia de zahăr), un vârf de cuțit de scorțișoară, un vârf de cuțit de nucșoară rasă, o lingură de unt, un ou.

Tarta se prepară astfel:

  • Se pune pe tava de copt acea foaie de tartă gata pregătită, se pune o lingură de zahăr Turbinado și se dă la frigider
  • Se încălzește cuptorul la 375 de grade pentru a fi preîncălzit
  • Se ia un bol în care se pune o lingură de făină, o lingură de zahăr, scorțișoara și nucșoara și se amestecă foarte bine
  • Într-un bol mai mare se pun prunele și se presară acest amestec peste ele
  • Se transferă prunele deasupra aluatului din frigider, se ridică marginile peste amestecul de prune cât este necesar și se apasă pe margini astfel încât pliurile să nu se desfacă
  • Se bate un ou într-un bol și se unge umplutura de la tartă cu ou
  • Se presară zahăr deasupra prunelor și se dă la cuptor
  • Se coace tarta timp de 45 de minute, sau până în momentul în care ea prinde o crustă deasupra
  • Când este gata, tarta se lasă la răcit și apoi se servește la temperatura camerei.

Această rețetă de patiserie este crocantă, gustoasă, aromată și foarte populară în Franța.

3. Prăjitură cu prune

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • 1 kg de prune, o lămâie, 2 linguri de unt, 2 linguri de zahăr granulat
  • 100 g biscuiți amaretti, 150 g făină albă, 100 g unt, un praf de copt, 3 linguri de zahăr granulat.

Umplutura se prepară astfel:

  • Se spală prunele, se curăță de sâmburi și se taie felii
  • Într-o tigaie se pun două linguri de unt și se încălzește la foc mic
  • Se adaugă prunele și se amestecă, se presară 2 linguri de zahăr deasupra
  • Se pune coaja și sucul de la o jumătate de lămâie bio
  • Se gătesc puțin prunele astfel încât ele să se înmoaie puțin
  • Se pune un capac pe tigaie și se fierb puțin la foc mic atât cât ele să lase doar puțin suc
  • Se pune compoziția într-o formă de copt rotundă, în care s-a întins întâi o foaie de pergament.

Se pregătește aluatul tip crumble, crocant:

  • Se folosesc 100 g de biscuiți amaretti cu aromă de migdale amare, se mărunțesc la blender (sau se pun într-o pungă și se bat cu un sucitor), astfel se obține un pesmet crocant
  • Se presară 2 linguri din acest amestec peste prune, astfel sucul de la fructe se va îngroșa puțin
  • Într-un castron se pune 150 g făină albă, 100 g de unt rece tăiat în cuburi mici, o lingură de praf de copt, 3 linguri de zahăr granulat și pesmetul de la amaretti; se amestecă bine cu o lingură sau cu mâna
  • Se presară acest amestec peste prune, în tava de copt și se dă la cuptor
  • Se coace la cuptor timp de 35 de minute și apoi prăjitura este gata.

4. Rețetă cu prune pentru curățarea colonului

Se face un remediu natural pentru detoxifierea colonului din următoarele ingrediente: 100 g prune uscate, un litru apă.

Se prepară astfel: se spală prunele uscate și se pun într-un borcan într-un litru de apă, apoi se lasă la macerat timp de 7 zile.

Se bea câte un pahar din această băutură zilnic, dimineața, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. Tratamentul ajută la stimularea metabolismului, la curățarea colonului, la eliminarea grăsimilor din zona taliei.

Din aceste fructe se poate prepara și un compot de prune pentru iarnă.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.