Va prezentam in cele ce urmeaza reteta de piure de mazare si carne de pasare, preparat recomandat copiilor de peste opt luni.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- 50 grame boabe de mazare proaspata, nu conservata;
- 50 grame piept de pasare fara piele;
- un galbenus fiert;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta pentru copii de piure de mazare si carne de pasare va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Spalati bine pieptul de pasare in jet de apa rece, de suprafata acestuia pot adera bacterii daunatoare ce pot fi indepartate prin simpla spalare. Puneti la fiert pieptul de pui cu un praf de sare, spumand de fiecare data cand este nevoie;
- Separat opariti mazarea intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare pana cand boabele sale devin moi. Lasati mazarea sa se scurga bine intr-o strecuratoare cand s-a fiert suficient;
- Adaugati intr-un blender mazarea fiarta, galbenusul si pieptul de pasare (fara os). Mixati pana cand obtineti un piure omogen;
- Daca este cazul diluati piureul cu lapte pentru sugari pana cand ajungeti la consistenta dorita de cel mic;
- Serviti de indata ce este gata si s-a racit suficient.
Va dorim pofta buna!