Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de desert cu caramel. Preparatul este recomandat pentru copii de peste un an.
Timp de preparare: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- doua oua;
- doua linguri de zahar brun;
- doua linguri faina de orez;
- o lingura de crema de ciocolata.
Pentru crema:
- 100 grame zahar pudra;
- doua oua;
- 50 grame zahar brun;
- 200 ml lapte pentru copii de un an;
- o esenta de vanilie.
Pentru glazura:
- 100 ml frisca;
- fulgi de cocos.
Modul de pregatire pentru reteta de desert cu caramel pentru copii va este prezentat pas cu pas in cele ce urmeaza:
- Caramelizati zaharul pudra, apoi distribuiti-l uniform intr-o tava, in asa fel incat sa ii acoperiti atat partile laterale, cat si intreaga baza a tavii;
- Amestecati ingredientele pentru crema, apoi adaugati compozitia formata in tava tapetata cu caramel. Coaceti prajitura in cuptorul incins la temperatura de 180 de grade Celsius timp de douazeci de minute;
- Pregatiti blatul prin mixarea ingredientelor mentionate mai sus, apoi adaugati-l peste crema coapta in cuptor. Reintroduceti tava in cuptor si continuati coacerea pentru inca o jumatate de ora sau pana cand testul scobitoarei iese pozitiv;
- De indata ce este gata, rasturnati prajitura pe un platou incapator, pentru a evita racirea caramelului si lipirea blatului de tava;
- Lasati prajitura sa se raceasca, apoi sectionati-o in formele dorite si decorati-o cu frisca si cu fulgii de cocos, folosindu-va propria imaginatie.
Va dorim pofta buna!