Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete pentru fripturi.
1. Reteta de friptura din ied reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru friptura din ied sunt urmatoarele:
- un kilogram de carne de ied;
- o legatura usturoi verde;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de friptura din ied va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Sectionati carnea, adaugati-o intr-un vas uns cu ulei;
- Condimentati si stropiti preparatul cu ulei;
- Coaceti friptura pana cand se rumeneste frumos si uniform;
- Serviti-o de indata ce este gata cu garnitura dorita.
2. Reteta de friptura de iepure reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: doua ore.
Ingredientele necesare pentru friptura de iepure sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de carne de iepure;
- 50 grame slanina afumata;
- usturoi;
- sare;
- unt.
Pentru marinata:
- 100 ml otet;
- 100 ml apa;
- ulei;
- un morcov taiat rondele;
- o ceapa taiata marunt;
- patrunjel tocat;
- cimbru;
- frunze de dafin;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de friptura de iepure va este prezentat pas cu pas in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele pentru marinata;
- Ungeti iepurele cu slanina, unt si usturoi. Condimentati-l cu sare si piper dupa gust;
- Introduceti iepurele in marinata si lasati-l sa se marineze timp de doua zile;
- Coaceti iepurele in cuptor pana cand se rumeneste frumos;
- Serviti carnea de iepure alaturi de o garnitura de orez.
3. Reteta de muschi de vita cu unt reprezinta un preparat delicios pe care merita sa il incercati cu proxima ocazie. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: o ora.
Ingredientele necesare pentru doua portii de muschi de vita cu unt sunt urmatoarele:
- 400 grame muschi de vita;
- 50 grame unt;
- 50 ml iaurt proaspat;
- o legatura de marar;
- chimen;
- cimbru;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de muschi de vita cu unt va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Spalati muschiul de vita, fasonati-l, lasati-l sa se scurga, apoi feliati-l si condimentati-l cu sare si piper dupa gust;
- Puneti pe foc intreaga cantitate de unt, lasati-l sa se incinga apoi prajiti carnea pe ambele parti timp de sase minute la foc iute;
- Scoateti carnea din tigaie si pastrati-o la cald;
- Adaugati in untul in care s-a prajit carnea iaurtul si mararul spalat si tocat marunt pana la codite, amestecati pana la omogenizare, apoi condimentati cu sare, piper, cimbru si chimen dupa gust;
- Lasati sosul pe foc timp de cinci minute, apoi adaugati-l peste carne;
- Serviti preparatul de indata ce este gata alaturi de o garnitura care va este pe plac.
Muschiul de vita cu unt se pregateste usor si va recomandam sa il incercati, va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa pregatiti acest preparat de fiecare data cand aveti ocazia. Preparatul se serveste cald atat la masa de seara, cat si la cea de pranz.
4. Reteta de antricot de vita in sange va este prezentata in cele ce urmeaza.
Timp de preparare: patruzeci de minute.
Ingredientele necesare pentru doua portii sunt urmatoarele:
- 250 grame antricot de vita;
- 50 ml vin rose;
- doua rosii cherry;
- o legatura de marar;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de antricot de vita in sange este urmatorul:
- Incalziti cuptorul;
- Adaugati antricotul de vita intr-un vas termorezistent, deasupra sa adaugati vinul, rosiile cherry sectionate in sferturi si mararul tocat marunt. Presarati putin ulei si condimentati cu sare si piper dupa gust;
- Introduceti preparatul in cuptor si lasati-l sa se coaca la foc mic timp de jumatate de ora;
- Serviti preparatul de indata ce este gata, alaturi de o garnitura de cartofi sau orez.
5. Carnea de porc are o savoare deosebita si este consumata cu foarte multa placere cu orice ocazie. Reteta pentru friptura de porc cu sos de portocale va prezinta o varianta deosebita de pregatire a acestui tip de carne.
Ingrediente pentru reteta de friptura de porc cu sos de portocale (2 portii):
- 1 morcov;
- 1 ceapa;
- 175 ml de vin rosu sec;
- 75 ml suc de portocale;
- 2 linguri ulei de masline;
- jumatate de kilogram de pulpa de porc slaba;
- 1 ardei rosu;
- 1 ardei iute rosu;
- 150 ml supa;
- piper si sare.
Modul de preparare pentru friptura de porc cu sos de portocale:
- Se spala carnea, se usuca si se curata de grasime si de pielite;
- Se prepara marinata astfel: se curata ardeiul iute de codita si de samburi si se toaca marunt. Se combina ardeiul iute cu sucul de portocale, vinul, 1 lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Se unge carnea cu marinata, apoi se introduce impreuna cu aceasta intr-o punga care se da la frigider pana a doua zi, timp de minim 8 ore;
- A doua zi se curata ceapa, morcovul si ardeiul rosu. Se toaca marunt fiecare dintre ele;
- Se pune supa la fiert, se da intr-un clocot, apoi i se adauga legumele tocate marunt impreuna cu 1 lingura de ulei;
- Se scoate carnea din frigider si se pune la fiert in supa clocotind impreuna cu sosul de marinata;
- Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius;
- Se pregateste o tava, se scoate carnea din supa si se introduce in cuptor cu o parte din supa in care a fiert;
- Se lasa la cuptor pentru a se rumeni la suprafata;
- Dupa ce este gata, carnea se scoate si se taie feliute groase de 1 centimetru alaturi de o garnitura din cartofi;
- Cu sosul in care s-a copt carnea in cuptor se stropeste carnea si cartofii.
Preparatul este savuros si este potrivit pentru masa de pranz.
Va dorim: Pofta buna!