Rețete culinareCele mai bune rețete de încercat pentru aluatul de pizza

Cele mai bune rețete de încercat pentru aluatul de pizza

Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune retete pentru aluatul de pizza.

1. Retete de aluat pufos pentru pizza este extrem de folositoare, adesea dorim sa pregatim acest preparat in casa, dar mai tot timpul aluatul ne da dureri de cap. Pizza este un preparat specific Italiei, insa de-a lungul timpului ea a devenit mai mult decat cunoscuta in intreaga lume. In tara noastra preparatul este savurat adesea cu ocazia unei iesiri cu prietenii la o terasa cunoscuta, cu specific italienesc si nu numai. Urmand pasii de mai jos veti obtine cu siguranta un blat asemanator celor din restaurantele in care se serveste mancare italieneasca.

Ingrediente pentru aluatul pentru pizza (8 persoane – 2 pizza mari):

  • un kilogram de faina;
  • 50 grame de drojdie de bere;
  • sare.

Iata cum preparati un aluat pentru pizza delicios:

  1. Puneti apa la fiert si dati-o intr-un clocot, apoi lasati-o la racit pana ajunge la 40 de grade Celsius;
  2. Pregatiti maiaua: Puneti drojdia intr-un bol si faramitati-o cu ajutorul unei furculite. Dizolvati intreaga cantitate de drojdie in patru linguri din apa calduta fiarta anterior. Adaugati doua linguri cu varf de faina si amestecati pana obtineti un aluat moale;
  3. Lasati aluatul la dospit la loc caldut timp de 40 de minute, acoperind vasul cu un servet de bucatarie;
  4. Cerneti faina intr-un vas suficient de mare, adaugati o lingurita de sare si faceti o adancitura in mijloc;
  5. Cand maiaua s-a dospit adaugati-o in centrul fainii impreuna cu o cantitate de apa suficienta si framantati pana cand reusiti sa inglobati intreaga cantitate de faina. Va trebui sa obtineti un aluat elastic si uniform, daca aluatul este prea tare, puteti adauga o cantitate suficienta de apa calduta, pana cand ajungeti ca aluatul dumneavoastra sa aiba consistenta dorita;
  6. Acoperiti vasul cu un servet de bucatarie si lasati-l sa creasca la loc caldut timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul;
  7. Inainte de a pune aluatul in tava, va trebui sa il mai framantati inca o data timp de zece minute;
  8. Impartiti aluatul in doua parti egale, pentru ca veti prepara doua pizza;
  9. Intindeti aluatul in tava si puneti-l la copt, pana se rumeneste un pic, apoi puteti adauga umplutura.

Prepararea aluatului de pizza este considerata deja o arta. Consistenta lui difera de gusturile noastre, aluatul prezentat mai sus este unul de tip pufos.

Va dorim: Pofta buna!

aluat de pizza

2. Reteta de aluat cu crusta subtire pentru pizza este potrivita pentru cei ce adora pizza clasica cu blat subtire. Prepararea aluatului de pizza este dificila si adesea prepararea unei pizza in casa se loveste de imposibilitatea prepararii unui aluat care sa ne satisfaca in totalitate. Va prezentam mai jos pasii de preparare a unui astfel de aluat, ajutandu-va in acest fel sa pregatiti o pizza delicioasa chiar la dumneavoastra acasa.

Ingrediente pentru aluatul cu crusta subtire pentru pizza (4 – 6 persoane):

  • o lingurita de ulei de masline extravirgin;
  • 600 grame faina;
  • 3.5 grame drojdie de bere;
  • sare.

Iata cum se prepara aluatul cu crusta subtire pentru pizza:

  1. Puneti la fiert un ibric cu apa, dati-o intr-un clocot, apoi lasati-o sa se raceasca pana cand ajunge la 40 de grade Celsius;
  2. Puneti drojdia intr-un bol, faramitati-o cu ajutorul unei furculite, apoi dizolvati-o in 250 de mililitri din apa calduta fiarta anterior. Amestecati bine pana cand drojdia se dizolva complet;
  3. Dizolvati o lingurita de sare in 100 ml de apa lasata la temperatura camerei, apoi adaugati-o peste drojdia dizolvata;
  4. Adaugati faina in ploaie treptat amestecand in continuu, pana cand obtineti un aluat elastic si uniform;
  5. Spre final adaugati uleiul pastrat la temperatura camerei si framantati bine;
  6. Impartiti aluatul in turtite de 200 de grame pe care le asezati pe o tava tapetata cu faina;
  7. Acoperiti tava cu un prosop si lasati aluatul sa se dospeasca la temperatura camerei timp de trei – patru ore;
  8. Aluatul rezultat este asemanator unui aluat clasic de pizza, subtire si crocant.

Puteti servi aluatul cu umplutura dupa bunul plac, avand in vedere ca il preparati in casa si in acest fel va puteti alege ingredientele.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.